Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 21°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
21°C
Hafif Yağmurlu
Paz 20°C
Pts 22°C
Sal 19°C
Çar 19°C

Yazarımız Ümit BAKIR Yazdı… ” Seçim Geldi Yol Ayrımı Göründü “

Yazarımız Ümit BAKIR Yazdı… ” Seçim Geldi Yol Ayrımı Göründü “
30/11/2023 22:25
A+
A-

Seçim Geldi Yol Ayrımı Göründü…

Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla beraber, mevcut belediye başkanlarının çevresinde bulunan herkes için, bir yol ayrımı görünüyor.
Kimisi koltuğunun gitmemesi derdinde, kimisi kendilerine akan musluğun kapanmamasının düşüncesinde, kimisi nemalanabileceği potansiyel adayların yalakalığı peşinde, kimileride, alacağını aldı zaten.

Sevgili okurlar, hizmet mevkisi olarak görülen belediyecilik anlayışı ile makam belediyeciliği arasında çok ciddi farklar bulunmakta.

Bu farkları konuşmadan evvel, en tehlikeli belediyecilik anlayışlarından birisi olan şu anlayışı dile getirmekte yarar görüyorum; en korkulası anlayış, koltuğu makam olarak görmediğini dile getirip, hizmet ile hiçbir ilişiği olmayan, kendisine teveccüh gösteren halkını sorunları ile yüzüstü bırakan sözde belediyecilik anlayışıdır.

Sözlerinde belediyecilikten dem vuran, lakin 5 yıl süren belediyeciliği boyunca ortalarda görülmeyen, hatta ve hatta hizmetleri olmamasından kaynaklı olarak hizmetlerinin de görülmediği, fakat yüzsüz bir şekilde ortalarda gezinip oy ve destek isteyen profillere sormak lazım…
Amacınız nedir?

Sadece geçmiş yerel seçimlerde destekledikleri aday adayının başkan olması sebebiyle, haketmediği yerlere gelen yüzlerce yahut binlerce yandaş başkancıklarada şunu sormak lazım…
Getirilmiş olduğunuz görevlerde ki pozisyonunuzu ne kadar hakediyorsunuz?
Bu hür vicdanın kabul edebileceği bir durum mudur?

El insaf!

Sevgili okurlar, hepinizde olduğu gibi “liyakat” kavramının derin sancısını iliklerine kadar hisseden bir vatandaşım bende.
Dua edelim ki sancının arkası dolu olsun…

Sübjektif bir bakış açısıyla uzaktan ve yakından alakası olmayan bu yazımızda, gerçekleri objektif bir şekilde kaleme almayı bir yükümlülük ve sorumluluk olarak görüyor ve hür vicdanların hür sesi olmak gayesiyle yazıyoruz.
Bizler hür vicdanlı bireyler, her geçen dakikanın bizlerin aleyhine olduğunun bilincinde olarak, bu yanlışları haykırmak için elimizden gelen herşeyi, gerek sosyal çevremizde, gerekse sosyal platformlarda gür bir sesle aktarmaya gayret gösteriyoruz.

Siz aziz halkımızdan beklentimiz ve isteğimiz ile beraber, bizi devlet olarak ileri taşıyacak olan; hizmet ve liyakat odaklı bir seçim yapmanızdır.
Unutulmamalı ki; sizlerin teveccühü, ileriye atılabilecek adımlardan olup, bilim insanı yetiştirmek kadar kıymetlidir.
Bir oy bir seçim, bir seçim bir oydur…

Sevgi, saygı ve muhabbetle…

Eğitmen-Yazar Ümit BAKIR

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.