Dolar 32,4237
Euro 34,7977
Altın 2.395,15
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 17°C
Az Bulutlu
Ankara
17°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 13°C
Paz 16°C
Pts 19°C

Teknokent ve teknoparklar yeni süreçleri üretecek

MALATYA TEKNOKENT GENEL MÜDÜRÜ DOÇ. DR. ADNAN FATİH KOCAMAZ, VERDİĞİ KONFERANSTA,TEKNOKENT VE TEKNOPARKLARIN YENİ SÜREÇLERİ ÜRETECEĞİNİ SÖYLEDİ

22/03/2022 10:30
A+
A-

Malatya Teknokent Genel Müdürü Doç. Dr. Adnan Fatih Kocamaz, verdiği konferansta, teknokent ve teknoparkların önemini anlatarak, “Teknokent ve teknoparklar yeni ürünler, yeni teknolojiler, yeni yazılım ve yeni süreçleri üretmeyi amaçlar” dedi.

Malatya İnönü Üniversitesi Kariyer Merkezi, Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi Malatya İl Temsilciliği ve Malatya Teknokent ortaklığında Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda düzenlenen “Türkiye’de Katma Değeri Yüksek Üretime Geçişte Teknokentler” konulu konferansa, Malatya Teknokent Genel Müdürü Doç. Dr. Adnan Fatih Kocamaz konuşmacı olarak katıldı.

Düzenlenen konferansa, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökhan Tuncel, Rektör Danışmanları Doç. Dr. Hasan Yılmaz ile Dr. Öğr. Üyesi Cemal Koyunoğlu, akademik personel ve öğrenciler katıldı.

Katılımcılara öncelikle kendini tanıtan Teknokent Genel Müdürü Doç. Dr. Adnan Fatih Kocamaz, Teknokent “Üniversite Sanayi Buluşmaları” ile ilgili sunum gerçekleştirdi. Kocamaz, “Öncelikle Teknokent ve Teknopark nedir? Açıklama yapayım. Yeni iş ve buluşların gerçekleştirildiği, yüksek katma değerli ürünlerin, yazılımların üretildiği bir ekosistem aslında. Bu ekosistem Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanunları adı altında bir kanunla Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından kanunlaştırılmıştır. Biz aslında bir şirket olmamıza rağmen özerk yapılı bir şirketiz, yani kanun statüsünde yürütülen bir şirketiz, yarı kamu diyebiliriz” ifadelerini kullandı.

Girişimcilerin, öğrencilerin, iş adamlarının, akademisyenlerin yenilikçi fikirleri, gördükleri eksikleri şirketleştirerek ticarete dökme kapasitelerinin çok yüksek olduğunu ifade eden Kocamaz, bilim ve teknoloji alanındaki gelişimlerin girişimciler ve bilim adamları aracılığı ile sanayiye aktarıldığını vurguladı. Kocamaz , “Üniversitelerde çok ciddi akademik bilgi var. Fakat biz hocalarımızın bilgilerini sanayiye aktarmak için bir sistem kuramadık. O yüzden hocalarımız içlerine kapanık bir şekilde sadece yayın odaklı çalışıyorlar. Fakat son zamanlarda Teknokent ve Teknopark’ta da görüyoruz ki hocalarımızın fikirleri, sanayi ve ticaret ile buluştuğu zaman çok yüksek katma değerli ürünler üretilebiliyor. Bunu da hem biz hem de hocalarımız görmeye başladı. Bu nedenle de, teknokent ve teknoparklar yeni ürünler, yeni teknolojiler, yeni yazılım ve yeni süreçleri üretmeyi amaçlar” şeklinde konuştu.

Konferans, Prof. Dr. Gökhan Tuncel’in, Teknokent Genel Müdürü Doç. Dr. Adnan Fatih Kocamaz’a plaket takdimi ile son buldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.