Dolar 32,1605
Euro 35,1491
Altın 2.467,46
BİST 10.158,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 20°C
Az Bulutlu
Ankara
20°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 26°C
Cts 23°C
Paz 23°C

Tedbirsiz tevekkül samimiyetin değil cehaletin alametidir

Tedbirsiz tevekkül samimiyetin değil cehaletin alametidir
29/04/2024 22:27
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tedbirsiz tevekkül samimiyetin değil cehaletin alametidir

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Başkanlığı’nda Devlet Su İşleri (DSİ) Sel ve Taşkın Risk Azaltma Protokol Töreni’ne katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Afete hazırlık bakımından önemi haiz bu tören vesilesiyle sizlerle beraber olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum” diyerek konuşmasına başladı.

Afet öncesi anı ve sonrasına müdahale noktasında lojistik ve teknik kapasitesinin yükseltildiğini belirten Erdoğan, ” AFAD envanterinde bulunan 111 adet iş makinasının DSİ’nin kullanımına verilmesini kapsayan protokol her iki kurumumuzun etkinliğini artıracaktır. Bugün ilk etapta 31 adet iş makinasının devir teslimini gerçekleştiriyoruz. Bu iş makinalarının da hizmete girmesiyle birlikte DSİ’deki ekskavatör sayısı 816’ya ulaşacak. Yerli ve milli üretim olan ekskavatörlerimiz özellikle sel ve heyelan riski yüksek bölgelerimizde görev yapacak” dedi.

Karadeniz bölgesindeki 13 ilde risk azaltma faaliyetlerine süratle başlandığına vurgu yapan Erdoğan, ” Böylelikle senelerce yaşadığımız sel, taşkın ve heyelan afetlerinin önüne geçmeyi hedefliyoruz. Derelerimizdeki temizlik ve ıslah çalışmalarına hız vermek suretiyle yoğun yağış dönemi başlamadan gerekli tedbirleri hayata geçireceğiz.” dedi

Tedbirsiz tevekkül samimiyetin değil cehaletin alametidir

Depremler, seller, heyelanlar, yangınlar gibi tabiat olaylarının önüne geçilemeyeceğini söyleyen Erdoğan,  ” Ancak bu felaktetlerin yol açacağı zararları en aza indirmek bizlerin elimizdedir” dedi.

Erdoğan, “Hangi meselede olursa olsun görevimiz önce her türlü önlemi bihakkın almak ardından da Rabbimizin takdirine teslim olmaktır. Tedbirsiz tevekkül samimiyetin değil cehaletin alametidir. Hz. Mevlana bu hakikati, akıl sonradan ah çekmek için değil, düşünüp tedbir almak içindir diyerek ifade etmiştir. Bugünkü imza töreniyle özellikle yağış mevsimi çalmadan kapımızı riski en yüksek yerlerden başlayarak devlet olarak üzerimize düşeni yapıyoruz. Protokol sayesinde kullanıma sunulan yeni iş makinalarımızın da yardımıyla 2024 yılını daha sorunsuz, sıkıntısız inşallah can ve mal kaybı yaşamadan atlatacağımıza inanıyorum. AFAD ve DSİ’ye çalışmalarında şimdiden kolaylıklar diliyorum.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.