Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 20°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
20°C
Hafif Yağmurlu
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 22°C
Çar 21°C

İşçinin derdi demek ki, yetkili sendikaları gerdi.

İşçinin derdi demek ki, yetkili sendikaları gerdi.
08/03/2024 22:50
A+
A-

 

İşçinin derdi demek ki, yetkili sendikaları gerdi.

Ülkem iş konfederasyonuna bağlı Öz Sağlık Sen Elazığ İl Başkanı Eyüp Kalkancı çarpıcı açıklamalar yaptı. Başkan Kalkancı açıklamasında;

“İşçinin derdi demek ki, yetkili sendikaları gerdi. Neden mi…. Çünkü kendilerine göre yetkisiz ama onlar gibi etkisiz olmayan ÖZ SAĞLIK SEN SENDİKASININ Etkilerini gördükçe gerilmeye ve korkmaya başladılar. İşçiler de kendi başının çaresine bakmaya başladı. Bunun için de akıllı olmak zeki olmak korkusuz olmak ve en önemlisi bir fincana,bir poşet kahveye, bir kol saatine ve bin lira-binbeşyüz liralık sözde yardımlara tamah göstermeyip yetkili sendikalardan korkusuzca istifa edip sendikamıza yetki vermeleri olacaktır.

Evet bizler yetkili değiliz bir kurumda ama etkili olmamak içinde bir nedenimiz yok bizim. Bunun içinde en güzel örneklerden biri,ÜLKEM İŞ KONFEDEROSYONU ÖZ SAĞLIK SEN Sendikası olarak 2019 yılının aralık ayı itibarı ile ELAZIĞ FIRAT ÜNİVERSİTE HASTANESİNDE Çalışan işçi arkadaşlarımızın yılda kayıp olan 5 yevmiyelerini doğru zamanda, doğru yerlere başvuru yaparak 360 gün olarak ödenen yevmiyelerini 365 güne. Çıkartmışızdır. Ve 40 arkadaşımızın 2021 sözleşmesinde verilmeyen geriye dönük alacaklarını mahkeme kararıyla yasal faizi ile kuruşuna kadar üyelerimize ödemesini sağlamışızdır. Masraf olarak da Üyelerimizden bir kuruş alınmamıştır.
Ayrıca biz diyoruz ki;işçinin derdi ile dertlenip uğraşıldığında doğru makamlara doğru şekilde sorunlar aktarıldığında halledilmeyecek sorun olmadığını,Ve bizim yaptıklarımız da bunun açık ve net delili,en doğru kanıtıdır. Bunlardan bir tanesi de sendika üyemiz olan bir arkadaşımızın desteklerimiz le banka promosyonu ile ilgili olarak KDK’ya başvuru sonucu olmuştur.

15-07-2022 tarihinde ihalesi olan ve 14-07-2027 tarihinde sözleşmesi bitecek olan Elazığ sağlık müdürlüğüne bağlı birimlerin promosyonu 5 yıllığına 19250 lira ile gündeme gelmiş ve bir rekor dur diye de tüm memur ve işçi sendikaları biz yaptık diye sosyal medya paylaşımda rekor kırmışlardı…O günden bu güne kadar bu rakamın gelecek olan maaş artışları,enflasyon farkları, göz önünde bulundurulması ve o paranın bırakın 5 yıl sonunu 1-2 yıl içerisinde eriyip kül olacağını bizlerde sendikamız olarak her platformda dile getirdik. Bu tür ihalelerin yıllık yapılması veya en fazla 2 yıl yapılıp ülkemizin içinde bulunduğu enflasyon artışları göz önünde bulundurularak öyle bir rakamla ihalenin açılması gerekmekteydi. Bununla ilgili bir kardeşimiz bu olanları o günden görüp ve bizlerin söylemlerinde göz önünde bulundurarak şahsi olarak KDK’ya (Kamu Denetçiliği Kurumuna) itiraz başvurusunda bulunmuş olup bugün yani 05-03-2024 tarihi itibarı ile cevap gelmiştir.

-KARAR OLARAK

Yukarıda açıklanan gerekçe ve dosya kapsamına göre, BAŞVURUNUN KABULÜNE,
-Banka promosyonu sözleşmesinin güncel ekonomik şartlara uygun hale getirilmesi için yeni bir işlem tesis
edilmesi hususunda; ELAZIĞ İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNE TAVSİYEDE BULUNULMASINA,
-6328 sayılı Kamu Denetçiliği Kurumu Kanununun 20 nci maddesinin üçüncü fıkrası uyarınca, ELAZIĞ
İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ tarafından bu karar üzerine tesis edilecek işlemin otuz gün içinde
Kurumumuza bildirilmesinin zorunlu olduğuna,
Kararın, BAŞVURANA ve ELAZIĞ İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNE tebliğine,
Türkiye Cumhuriyeti Kamu Baş denetçisince karar verildi. Diyerekten kabul görmesine sebep olmuştur.

Her daim böyle cesur arkadaşlarımızın yanında olmuşuzdur. Kendilerini şahsım ve Sendikam olarak tebrik eder her daim arkasında olduğumuzu bildiririm.”
ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.