Dolar 32,3549
Euro 34,7874
Altın 2.394,14
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 17°C
Az Bulutlu
Ankara
17°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 13°C
Paz 16°C
Pts 19°C

Muhammed Delil Olimpiyat biletini aldı

EDİRNE’DE DÜZENLENEN İŞİTME ENGELLİLER JUDO TÜRKİYE ŞAMPİYONASI TAMAMLANDI. İKİ GÜN SÜREN MÜSABAKALARDA 90 KİLODA MİNDERE ÇIKAN MUHAMMED DELİL PEKSERT, TÜRKİYE BİRİNCİSİ OLARAK MAYIS AYINDA BREZİLYA’DA YAPILACAK İŞİTME ENGELİLER OLİMPİYATLARINA KATILMA HAKKINI ELDE ETTİ.

08/02/2022 15:05
A+
A-

Muhammed Delil Peksert, Edirne’de düzenlenen İşitme Engelliler Judo Türkiye Şampiyonası’nda birinci olarak Olimpiyatlara katılım hakkı elde etti.

Edirne’de düzenlenen İşitme Engelliler Judo Türkiye Şampiyonası tamamlandı. İki gün süren müsabakalarda 90 kiloda mindere çıkan Muhammed Delil Peksert, Türkiye birincisi olarak Mayıs ayında Brezilya’da yapılacak İşitme Engelliler Olimpiyatlarına katılma hakkını elde etti. Şampiyonada mücadele eden Ercan Ödüngit de 81 kiloda Türkiye üçüncüsü olarak Diyarbakır’a madalya kazandıran bir başka sporcu oldu. 66 kiloda mindere çıkan Bünyamin Adsan ise beşincilikle yetindi.

Milli antrenör Osman Gökcül, Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu’nun faaliyet programında yer alan Büyükler Türkiye Judo Şampiyonası’na büyük bir katılımın olduğunu ve müsabakaların çok çekişmeli geçtiğini vurgulayarak, üç sporcuyla yer aldıkları şampiyonada çok önemli dereceler imza attıklarını kaydetti. Pandemiye rağmen sporcularla özverili bir şekilde antrenmanları aksatmadan sürdürdüklerini aktaran Gökcül, “Verdiğimiz emeğin de karşılığını Edirne’de aldık. İki gün süren söz konusu Türkiye şampiyonasında 90 kiloda mücadele eden ve altın madalyayı ilimize getiren Muhammed Delil Peksert Mayıs ayında Brezilya’da gerçekleştirilecek olan 24. Deaflympics Yaz Olimpiyat Oyunlarında İlimizi ve ülkemizi temsil etmeye hak kazandı. Çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz. Amacımız İşitme Engelliler Yaz Olimpiyat Oyunları’nda bayrağımızı uluslararası arenada dalgalandırmaktır. Çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz. En büyük hedefimiz Brezilya’dan madalya almak. Bizleri destekleyen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.