Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 16°C
Az Bulutlu
Ankara
16°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 18°C
Sal 21°C
Çar 22°C

Karnında Tabak Büyüklüğünde Cerrahi Alet Unutuldu: 18 Ay Sonra Çıkarıldı

Karnında Tabak Büyüklüğünde Cerrahi Alet Unutuldu: 18 Ay Sonra Çıkarıldı
05/09/2023 11:00
A+
A-

Karnında Tabak Büyüklüğünde Cerrahi Alet Unutuldu: 18 Ay Sonra Çıkarıldı

Yeni Zelanda’nın Auckland şehrindeki bir hastanede gerçekleşen olayda, 2020 yılında sezaryenle doğum yapan kadının 18 ay boyunca kronik ağrılar çektiği ve yapılan tarama sonucunda karnında yemek tabağı büyüklüğünde unutulmuş bir cerrahi alet tespit edildi.

Olayın yaşandığı 2020’deki ameliyat sırasındaki cerrah, bir kıdemli kayıt memuru, dört hemşire, iki anestezi uzmanı, iki anestezi teknisyeni ve bir ameliyathane ebesinin soruşturulduğu bildirildi.

Kadının ağrıları devam ederken yapılan tomografi sonucunda karnında unutulmuş bir ekartör bulunduğu ortaya çıktı.

2021 yılında yapılan yeniden ameliyatla kadın sağlığına kavuştu.

Hastane, hastanın bakım ve beceri eksikliği iddialarını reddederken, Yeni Zelanda Sağlık ve Engellilik Komiseri Morag McDowell ise hastanenin hasta hakları kanununa aykırı davrandığını belirtti.

Operasyon Direktörü Dr. Mike Shepherd ise hatadan dolayı özür diledi. McDowell’ın raporuna göre, plasentanın doğum kanalı girişini tıkaması riski nedeniyle kadının önceden planlanmış bir sezaryene alındığı ve ameliyat sırasında kullanılan Alexis marka cerrahi ayırıcının sezaryen sonrasında kadının içinde unutulduğu bildirildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.