Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 20°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
20°C
Hafif Yağmurlu
Pts 23°C
Sal 20°C
Çar 19°C
Per 17°C

Ankara Kent Konseyi Cumhuriyetin Yüzüncü Yılında Deprem Ve Hatay Konulu Panele Ev Sahipliği Yaptı

Ankara Kent Konseyi Cumhuriyetin Yüzüncü Yılında Deprem Ve Hatay Konulu Panele Ev Sahipliği Yaptı
27/08/2023 01:14
A+
A-

Ankara Kent Konseyi Cumhuriyetin Yüzüncü Yılında Deprem Ve Hatay Konulu Panele Ev Sahipliği Yaptı

Ankara Kent Konseyi, Hatay Sivil ve Sosyal Platformlar Birliği (HSPB) adına ASİ-DER ve KADOP öncülüğünde ‘Umudun Adı Hatay’ temasıyla düzenlenen “Cumhuriyetin Yüzüncü Yılında Deprem ve Hatay” konulu panele ev sahipliği yaptı.

İki gün süren ve ‘Bilimin Işığında Deprem ve Hatay Gerçeği’ başlığı ile düzenlenen panele; alanında uzman akademisyenler, meslek odaları başkanları ve temsilcileri konuşmacı olarak katıldı. Kentsel, toplumsal, sosyolojik ve psikolojik yönleriyle sunum eşliğinde depremi ele alan paneli, Hatay ve Antakya’dan gelen sivil toplum kuruluşu temsilcileri, gençler ve vatandaşlar da takip etti.

Türkiye Kent Konseyleri Birliği (TKKB) ve Ankara Kent Konseyi (AKK) Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, “Hatay hepimizin evi olduğu için Hatay’ın sivil toplum dünyasının Ankara’da bir iradeyi ortaya koyması bizim için çok değerli. Yeni politikalarla belirleyeceğimiz Hatay Sivil Toplum ve Sosyal Platformlar Birliği öncülüğünde sivil tarafında kentin yeniden ayağa kalkmasıyla ilgili irade ortaya koyacağız. Ortak akılda bilimin ışığında tartışabileceğimiz yeni bir vizyonu istişare ile belirleyeceğimiz bir toplantının Ankara Kent Konseyinin ev sahipliğinde olması çok kıymetli” dedi.

“Hatay’ın Ayağa Kalkmasında Sorumluluk Almalıyız”

Ortak aklın ve dayanışmanın kentler arasında köprüyü inşa ederken etken rol oynadığının altını çizen Yılmaz, “Konuşmamız gereken depremden sonraki dayanışmamı, yoksa deprem kuşağında almamız gereken tedbirler mi! Elbette deprem kuşağındaki almamız gereken tedbirleri konuşacağız. Kent Konseyleri ve Türkiye Kent Konseyleri olarak Hatay’ın yeniden yapılanma sürecinde Hatay’ın o tarihi mirasını da ayağa kaldırırken biz de sorumluluk almalıyız ve alabileceğimizi de arz etmek isterim” diye konuştu.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.