Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 15°C
Az Bulutlu
Ankara
15°C
Az Bulutlu
Paz 17°C
Pts 19°C
Sal 22°C
Çar 22°C

Diyarbakır’ın değeri unutulmadı, bakım evinde ziyaret edildi

DİYARBAKIR’IN DEĞERLERİNDEN DENGBEJ ZÜLFİKAR YUMRUK UNUTULMADI, DİYARBAKIR KUYUMCULAR VE SARRAFLAR ODASI BAŞKANI MEHMET YÜKSEL VE EKİBİ ZİYARET EDEREK ESKİLERİ YAD ETTİ.

25/07/2022 11:15
A+
A-

Diyarbakır Kuyumcular ve Sarraflar Odası (DİKO) Başkanı Mehmet Yüksel ve ekibi, kenttin değerlerinden dengbej Zülfikar Yumruk’ı huzur evinde ziyaret ederek eskileri yad etti.

Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde doğan dengbej Zülfikar Yumruk, gençlik yıllarında davetler üzerine köy meclislerinde, düğünlerde söylediği Kürtçe şarkılarla nam salan ve daha sonra, 1970’li yıllarda İstanbul’dan gelen bir plak şirketi sahibi tarafından keşfedilip İstanbul’a götürüldü. Kürtçe yasağının kalkmasından sonra Diyarbakır’da da kaset çıkaran Zülfikar Yumruk, birçok televizyon kanallarında yer alarak yazdığı sayısız şiirlerini Kürtçe olarak seslendirdi. Yaklaşık 6 ay önce bakım evine kalmaya başlayan Yumruk’u sevenlerinden Diyarbakır Kuyumcular ve Sarraflar Odası Başkanı Mehmet Yüksel ve ekibi, çeşitli hediyelerle ziyarette bulunarak eskileri yad etti.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Mehmet Yüksel, Zülfikar Yumruk’un bir değer olduğunu hatırlattı. Yüksel, “Bizim değerimizdir, televizyonlarda çok yer aldı. Biz değerimizi bileceğiz, Kuyumcular ve Sarraflar Odası Başkanı olarak bakım evinde olduğunu duyunca vefa borcumuz olarak buraya geldik. Büyük eserlere sahip bir şair. Bir olaya şahit olduğu an, 10 dakikada şiire dökecek derecede bilgedir. Onun yanında çocukluğumuza gidiyoruz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.