Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 16°C
Az Bulutlu
Ankara
16°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 18°C
Sal 21°C
Çar 23°C

Çocuk yaşta fotoğraf çekmeyi öğreniyorlar

ÇOCUK YAŞTA FOTOĞRAF ÇEKMEYİ ÖĞRENİYORLAR.

14/03/2022 15:15
A+
A-

Hayata Değer Kat Projesi kapsamında Malatya’da fotoğrafçılık eğitimleri devam ediyor. Çocuk yaşta fotoğraf çekmeyi öğrenen öğrenciler, eğitimler ile daha güzel fotoğraf çekecekler.

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğünün desteğiyle yürütülen Hayata Değer Kat Projesi kapsamında fotoğrafçılık, drone kullanımı, bilgisayar işletmenliği, kısa film gibi birçok alanda eğitimler veriliyor. Bu eğitimler çocuklar ve gençler tarafından oldukça ilgi görüyor. Fotoğrafçılık eğitimine katılan gençler de bu işten oldukça memnun.

Eğitimler Yeşilyurt Milli Egemenlik Ortaokulunda gerçekleştiriliyor. Yeşilyurt Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nün desteğiyle açılan fotoğraf kurslarında çocuklar güzel fotoğraf çekmenin ipuçlarını öğreniyorlar.

Fotoğraf Eğitmeni Yılmaz Konuk tarafından gerçekleştirilen eğitimlere bu hafta Fotoğraf Sanatçısı Faik Yılmaz davet edildi. Faik Yılmaz, Türkiye’nin farklı bölgelerinde çekmiş olduğu fotoğraflarını çocuklarla paylaştı ve sohbet etti.

Eğitimlere katılan Malatya İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Haluk Teber, çocukları böyle bir amaç için bir arada görmekten çok memnuniyet duyduklarını belirtti.

“İlk defa bir fotoğraf sanatçısıyla tanışıyorum”

Fotoğraf eğitimlerine katılan 6.sınıf öğrencisi Elvan Kaya, “Fotoğraf çekmeyi seviyorum. Çünkü bana iyi geliyor ve rahatlatıyor. Bugün ilk defa bir fotoğraf sanatçısını bu kadar yakından gördüm, onunla tanıştım ve çok heyecanlandım. Onun çok güzel fotoğraflarını izleme şansımız oldu. Bu projeyi hazırlayanlara ve yürütenlere çok ama çok teşekkür ediyorum” diyerek duygu ve düşüncelerini ifade etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.