Dolar 32,4425
Euro 34,7866
Altın 2.434,42
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 23°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
23°C
Hafif Yağmurlu
Sal 19°C
Çar 19°C
Per 17°C
Cum 16°C

Bağlar Belediyesi zabıta ekipleri denetimde

DİYARBAKIR’IN AK PARTİLİ BAĞLAR BELEDİYESİ, VATANDAŞLARIN YOĞUN ŞİKAYETLERİNE KONU OLAN KALDIRIM İŞGALİ VE FİYATLARDAKİ FIRSATÇILIĞA KARŞI MÜCADELEYİ ARTIRDI. ZABITA EKİPLERİ, FIRIN VE ET ÜRÜNLERİNİN SATILDIĞI İŞYERLERİNDE FİYAT, ETİKET VE KALİTE KONTROLLERİ GERÇEKLEŞTİRİLEREK FIRSATÇILIĞA KARŞI UYARILARDA BULUNDU.

13/06/2022 13:20
A+
A-

Diyarbakır’ın AK Partili Bağlar Belediyesi, vatandaşların yoğun şikayetlerine konu olan kaldırım işgali ve fiyatlardaki fırsatçılığa karşı mücadeleyi artırdı. Zabıta ekipleri, fırın ve et ürünlerinin satıldığı işyerlerinde fiyat, etiket ve kalite kontrolleri gerçekleştirilerek fırsatçılığa karşı uyarılarda bulundu.

Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, düzenli olarak gerçekleştirdiği mahalle ziyaretlerinde vatandaş buluşmalarında şikayet konusu olan sorunların ortadan kaldırılması için belediyenin ilgili birimlerine talimat verdi. Zabıta Müdürlüğü ekipleri, birçok bölgede günlük yaşamı olumsuz etkileyen, görüntü kirliği oluşturan ve vatandaşları mağdur eden sorunlarla ilgili harekete geçti.

Kuruçeşme bölgesinde kırsal yerleşim yerlerinden gelen vatandaşlar tarafından kullanılan alanda kaldırım işgallerine son veren ekipler, yaya geçişlerini zorlaştıran eşyaların kaldırılmasını, araç geçiş alanlarının temizlenmesini ve park sorununun çözülmesini sağladı. Kaldırımlara eşya bırakarak vatandaşların geçişini zorlaştırarak aynı zamanda görüntü kirliliği oluşturan esnafları uyaran ekipler, bir sonraki denetimde yasal işlem uygulanacağı uyarısında bulundu.

Fırın ve et ürünlerini satan iş yerlerine yönelik şikayetler için de harekete geçen zabıta ekipleri, Bayramoğlu bölgesinde denetimler gerçekleştirerek hem uyarılarda bulundu, hem tutanak tutarak yasal işlem uygulanacağı mesajını verdi. Ekmekle ilgili gramaj kontrolü yapan ekiplerin gündeminde hayat pahalılığına neden olan fahiş fiyat artışları, etiket dengesizliği ve kalite kontrolü de vardı.

Başkan Beyoğlu, sürekli olarak halkın arasında oldukları için yaşanan tüm sorunlara ve şikayetlere vakıf olduklarını ifade ederek kontrol ve denetimlerin sürekli hale getirilmesi için talimat verdiğini söyledi. Beyoğlu, “Vatandaşlarımız bize doğrudan ulaştığı için çözüm üretmek zor olmuyor. Amacımız vatandaşımızın yaşadığı mağduriyetlerin önüne geçmektir. Niyetimiz ceza yazmak değil, herkesin sorumluluğunun gereğini yerine getirmesini sağlamaktır. Tüm ekiplerimiz bu anlamda halkımızın emrindedir” dedi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.