Dolar 32,3276
Euro 34,7452
Altın 2.391,96
BİST 10.250,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 16°C
Az Bulutlu
Ankara
16°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 19°C
Sal 22°C

ATO’dan Cumhuriyet’in 100’üncü Yılına Özel Bisiklet Yarışı

ATO’dan Cumhuriyet’in 100’üncü Yılına Özel Bisiklet Yarışı
30/08/2023 09:08
A+
A-

ATO’dan Cumhuriyet’in 100’üncü Yılına Özel Bisiklet Yarışı

Zeynep Sude YEŞİL – Eren TURAN/ANKARA – BHA

Ankara Ticaret Odası, Cumhuriyet’in 100’üncü yılına özel ‘Decathlon Granfondo Başkent Amatör Yol Bisiklet Yarışı’ organizasyonu düzenliyor. 10 Eylül 2023 tarihinde gerçekleşecek olan bisiklet yarışının basın lansmanı, ATO Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleşti.

“Dünyanın En Güzel İşidir Bisiklet Kullanmak”

Bisiklet kullanmanın ekonomiye önemli katkılar sağlayacağını belirten Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran, şu açıklamaları kaydetti:

“Çok kıymetli bir etkinlik. Ayın 10’unda başlıyor etkinliğimiz. Böylesine kıymetli bir toplantıya ev sahipliği yapmaktan inanılmaz mutluyuz. Ankara gerçekten çok kıymetli bir şehir. Üstü örtülü bir hazinedir Ankara.
Bugüne kadar üzerindeki örtüyü kaldıramadık. Bu örtüyü kaldırmakla ilgili gayretin içindeyiz sizlerle beraber. Ankara her şeyden önce bir başkent. Savunma sanayinin merkezidir. Ankara’nın ihracattaki katma değerini artıran unsurlardan bir tanesi savunma sanayi. Ankara bir üniversite şehri, tarım şehri, kültür şehri, turizm şehri. Bütün bunların hepsini üst üste koyduğumuzda gerçekten kıymetli bir şehir.
Bu etkinliklere her şeyden çok ticaret yapan insanların ihtiyacı var. Zor bir ülkedeyiz, zor bir coğrafyadayız, bizim morale çok ihtiyacımız var. Bunlar inanılmaz güzel etkinlikler. Hele hele bisiklet dediğinizde, örneğin Hollanda Amsterdam’da bir bisiklet sevdası var. Hollanda’nın 17 milyon nüfusu var 23 milyon bisikleti var. Kişi başına düşen bisiklet adeti 1.3. Amsterdam’daki trafikte yüz metrede bir ışık var, insanlar bisikleti tercih etsinler diye. Dünyanın en güzel bisiklet parkları orada. Ankara olarak, bunu takip edeceğimizi umduğum, bununla ilgili de büyük gayretin içinde olduğumuz bir şehir. Bisiklet sporu dediğimizde şehrin ekonomisine inanılmaz katkısı var. Dünyanın en güzel işidir bisiklet kullanmak. Bunun zevkine varlıktan sonra bundan vazgeçmek de zordur. Küçük yaşlardan beri ben de bisiklete binerim, o yüzden böyle bir etkinlikte olmaktan çok büyük mutluluk duydum. Bu etkinlikle ilgili üzerimize düşenin yapılması için adımlar atılıyor, bundan sonra da yapılacaktır. Çevre ile ilgili Ankara Ticaret Odası’nın büyük bir hassasiyeti vardır. Bu anlamda bu etkinliği çok önemsiyorum.”

“Temel Amacımız Türkiye’ye Sporu Sevdirmek”

Bisiklet yarışı etkinliklerini artırmayı hedeflediklerini söyleyen Decathlon – Etkinlikler ve İşbirlikleri Direktörü Emre Kırmızıtaş, “Decathlon olarak temel amacımız 43 mağazamız, iki binin üzerinde çalışanımızla Türkiye’ye sporu sevdirmek, spor bilincini artırmak. Bu noktada sadece spor ürünleri değil, aynı zamanda spor etkinlikleriyle de yer almak istiyoruz. Çünkü Türkiye’de gerçekten buna ihtiyacın olduğunu düşünüyoruz. Bisiklet sporunun da bu proje kapsamında insan sağlığına, doğaya faydalarını zaten biliyoruz. Ayrıca bisiklet kullanımının arttığında ülkeye çok büyük bir ekonomik kazanımının olacağının da farkındayız. Bu yıl Granfondo’nun isim sponsoru olarak yer alıyoruz. Bizim Granfondo projesini aslında farklı şehirlerde yapmak gibi amacımız var. İlerleyen dönemde farklı şehirlerin de bu projede yer alması gibi temel amacımız var. Ayrıca Türkiye de bu tarz bisiklet yarışlarının ilerleyen dönemde artarak büyümesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.