Dolar 32,5036
Euro 34,8690
Altın 2.438,91
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 23°C
Az Bulutlu
Ankara
23°C
Az Bulutlu
Sal 18°C
Çar 18°C
Per 18°C
Cum 16°C

Bakan Şimşek Katar’da Türkiye Yüzyılı Yatırım Resepsiyonu’na katıldı

Bakan Şimşek Katar’da Türkiye Yüzyılı Yatırım Resepsiyonu’na katıldı
24/10/2023 10:18
A+
A-

Bakan Şimşek Katar’da Türkiye Yüzyılı Yatırım Resepsiyonu’na katıldı

ANKARA – BHA

Türkiye Yüzyılı Yatırım Resepsiyonları” devam ediyor. Resepsiyonunun son adresi Katar’ın başkenti Doha oldu.

Türkiye ve Katar arasındaki ekonomik ilişkiler ve yatırım fırsatları konuşuldu

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yıl dönümü dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi tarafından düzenlenen “Türkiye: Dayanıklı Yatırım Ortağınız” temalı program gerçekleştirildi. Programa, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu da katıldı.

Türk ve Katar iş dünyası temsilcilerini bir araya getiren resepsiyonda, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkiler ve gelecekteki yatırım fırsatları ele alındı. Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, Türkiye’nin ekonomik durumuyla ilgili detaylı bir sunum yaparak, Türkiye ile Katar arasındaki güçlü siyasi ilişkilere vurgu yaptı. Şimşek, “Bağlarımızı derinleştirmenin politika yapıcıların yanı sıra iş dünyasına da bağlı olduğunu düşünüyorum” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Dağlıoğlu ise konuşmasında, Türkiye’nin son 20 yılda bölgesel bir ekonomik merkez haline geldiğini belirtti. Ayrıca Türkiye’nin dünya ekonomisinin önemli bir parçası olma hedefine vurgu yaparak, ülkenin büyüklüğünü ve potansiyelini vurguladı.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.