Dolar 32,3258
Euro 34,8332
Altın 2.394,20
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 16°C
Az Bulutlu
Ankara
16°C
Az Bulutlu
Cts 15°C
Paz 17°C
Pts 19°C
Sal 21°C

Yeni Yazıkonak belediyesi, yeni binasının İhalesi yapıldı.

Yeni Yazıkonak belediyesi, yeni binasının İhalesi yapıldı.
07/08/2023 19:57
A+
A-

Elazığ Yazıkonak belediyesinin yeni binası hizmete girdi.

Sancak Haber ekibi olarak Sayın belediye başkanı Hatif Çadırcı başta olmak üzere tüm belediye görevlilerine hayırlı olmasını temenni  ediyoruz

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre;

YAZIKONAK, YENİ BELEDİYE BİNASINA KAVUŞUYOR

Yazıkonak Belediye Başkanı Hatif Çadırcı’nın hiç kredi kullanmadan belediyeye kazandırdığı projelere bir yenisi daha ekleniyor ve Yazıkonak Belediyesi yeni belediye binasına kavuşuyor.

Türkiye’de birçok belediye devasa bir borç yüküyle karşı karşıya kalmış durumdayken Yazıkonak Belediyesi tarih yazmaya devam ediyor. Yazıkonak Belediye Başkanı olarak seçildiği an büyük bir borç yükünü de beraberinde devralan Belediye Başkanı Hatif Çadırcı, hiç kredi kullanmadan faize karşı dik bir duruş göstererek hem belediyeyi bu borç yükünden kurtardı, hem de altyapıdan üstyapıya beldeyi birçok hizmete kavuşturarak vatandaşların gönlüne girmeyi başardı.

FAİZE KARŞI DİK DURUŞ

Hatif Çadırcı öncülüğünde Yazıkonak Belediyesi, gelir getirici unsurlarının çok az olmasına rağmen bugüne kadar hiç kredi kullanmayarak AK Parti belediyeciliğinde örnek bir hizmet anlayışına imza attı. Türkiye’de kredi kullanmayan belediye kalmamasına rağmen faize karşı dik bir duruş sergileyen Hatif Çadırcı, gecesini gündüzüne katarak ekip çalışması ve istişare anlayışıyla kısa bir sürede belediyeyi borçlarından kurtarmayı başardı.

YAZIKONAK BİRÇOK HİZMETLE TANIŞTI

Bu zamana kadar bir kez bile kredi kullanmayan Başkan Hatif Çadırcı öncülüğünde Yazıkonak Belediyesi bununla da kalmayarak beldeye belediyenin kendi bütçesiyle altyapıdan üstyapıya birçok hizmet ve proje kazandırdı.

Bugüne kadar yapılan çalışmaları ve hayata geçirilecek projeleri Gündem23’e açıklayan Başkan Hatif Çadırcı, yeni belediye hizmet binasının ihale sürecinin kısa bir süre sonra tamamlanacağını ve bu hizmetinde belediyenin kendi bütçesiyle yapılacağı müjdesini verdi.

BELDEYE YENİ HİZMET BİNASI KAZANDIRILIYOR

Başkan Hatif Çadırcı, beldeye yeni bir belediye hizmet binası kazandırılacağını müjdesini ise şu ifadelerle duyurdu: “Herhangi bir kredi kullanmadan, tamamen denk bütçe üzeri kendi öz kaynaklarımızla beldemize yeni bir belediye hizmet binası kazandırıyoruz. İhale sürecimizi kısa bir süre içerisinde sonlandırarak yapım çalışmasına başlayacağız ve inşallah vatandaşlarımıza daha modern daha rahat hizmet alabilecekleri bir idare binası kazandırmış olacağız.”

GENÇLİK MERKEZİ VE SEMT SAHASI KAZANDIRILDI

Birçok belediyenin bazı projelerle kendi il, ilçe veya beldesine proje kazandırdığını ama Yazıkonak’ta belediyenin kendi çabalarıyla projeleri hayata geçirdiğini aktaran Çadırcı: “Bugünlerde birçok semt sahası ve gençlik merkezi projesi duyduk. Bizler de ilçemize bir semt sahası ve gençlik merkezi kazandırdık ama bir farkla biz bu projeyi kendi öz kaynaklarımızla tamamladık. Sadece beldemize değil bölgeye hizmet verecek bir semt sahasını beldemize kazandırmış olduk” şeklinde konuştu.

ALTYAPI SORUNU ÇÖZÜLDÜ

Göreve geldiği anda beldede ciddi bir altyapı sorunu olduğunu tespit ettiklerini aktaran Başkan Çadırcı: “Biz göreve geldiğimizde önce belediyemizi borç yükünden kurtararak hizmetlerimizi hayata geçirebilmenin planını yaptık. Bunu da ekip çalışması ve istişare ile gerçekleştirdik. Çok şükür borç yükünden belediyemizi kurtardık. Daha sonra altyapıya yöneldik. Bir yaşam alanını modern olarak tanımlamak başta sağlıklı suya, kanalizasyon hizmetine, elektrik hattına ulaşılabilir olmasından ve yağmur sel gibi doğa olaylarına karşı direnç gösterebilmesinden geçiyor. Bizler de bu anlayışla göreve geldiğimiz andan bugüne kadar yaklaşık 4 yıllık sürede 20 km’den fazla bir alanda su, kanalizasyon, elektrik gibi hatların iyileştirilmesini sağlayarak beldemizi sorunsuz bir altyapıya kavuşturmuş olduk” şeklinde konuştu.

OSB YOLUNDA ÇALIŞMALAR TAMAMLANDI

Elazığ Organize Sanayi Bölgesi’nde de yol yapım çalışmalarının tamamlandığını aktaran Başkan Çadırcı, açıklamasını şu ifadelerle sürdürdü: “Biraz önce de bahsettiğim gibi beldemiz çok önemli bir lokasyonda bulunuyor. Buradan günde 30-40 bin vatandaşımız geçiş sağlıyor. Bunun nedeni OSB’nin beldemiz sınırlarında bulunması. Bu kadar önemli bir lokasyonun yolu da bu öneme layık olmalı diye düşündük. OSB yolunda da asfaltlama ve bisiklet yolu projemizi tamamlayarak tüm vatandaşlarımızın hizmetine sunduk.”

ARAÇ FİLOSU GÜÇLENDİRİLDİ

Ülkedeki ekonomik sıkıntılara rağmen hizmetlere hiç ara vermediklerini aktaran Yazıkonak Belediye Başkanı Hatif Çadırcı: “Göreve geldiğimiz ilk günden beri denk bütçe ile beldemize en iyi hizmeti vermek için durmuyor, yorulmuyor, çalışıyoruz. Kredi çekmeden, faize bulaşmadan borç ödüyor ve oluşturduğumuz denk bütçe ile vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sunmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu kapsamda beldemizin önemine binaen araç filomuzu da güçlendirmeye devam ediyoruz. Kendi bütçemizle aldığımız 2017 model Otokar marka otobüsümüzle vatandaşlarımıza rahat ve konforlu bir ulaşım hizmeti veriyoruz. Aynı zamanda yine kendi bütçemizle beldemize kazandırdığımız iş makineleri ve araçlarla beldemize hizmet vermeye devam ediyoruz” dedi.

EĞİTİME VE İHTİYAÇ SAHİPLERİNE DESTEK

Yazıkonak Belediyesi, tüm bu başarılı ekonomi yönetim ve proje çalışmalarının yanında eğitim ve sosyal hayata desteğini her an sürdürüyor. Özellikle Başkan Çadırcı’nın projelerinden olan 60 bin kitap yardımı projesiyle binlerce öğrenciye destek sağlayan Yazıkonak Belediyesi, bu projesiyle sadece Elazığ’da değil Türkiye çapında adından söz ettirdi. Aynı zamanda ihtiyaç sahibi ailelere erzak yardımı ve öğrencilere verilen 2 TL’lik otobüs kartları, sınav ve bayram dönemlerinde ulaşımın ücretsiz olması yine Yazıkonak Belediyesi’nin takdir topladığı projeler arasında yer alıyor.

SPORTİF FAALİYETLERDE YAZIKONAK İMZASI

Belde gençlerinin yoğun talebi üzerine bir takım kurduklarını kaydeden Başkan Hatif Çadırcı, “Beldemiz spor tesisleri ve gençlerimizin potansiyeli açısından da oldukça zengin. Gençlerimizin istekleri üzerine bir futbol takımı kuralım dedik. Değerli hocalarımız nezdinde takımımız ilk yılında 2. Amatör Küme’de şampiyon oldu. Önümüzdeki yıl 1. Amatör’de mücadele edecekler, gençlerimizin her zaman yanında olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.