Dolar 32,2527
Euro 34,6841
Altın 2.397,92
BİST 10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 24°C
Az Bulutlu
Ankara
24°C
Az Bulutlu
Per 24°C
Cum 18°C
Cts 14°C
Paz 17°C

Yarıştılar, oynadılar, eğlendiler

AKIL VE ZEKA OYUNLARI ŞEHİTKAMİL İLÇE YARIŞMASI, 50 FARKLI OKULDAN 200’ÜN ÜZERİNDE OYUNCUNUN KATILIMIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ. RENKLİ ORGANİZASYONDA KATILIMCI ÖĞRENCİLERİ ZİYARET EDEN ŞEHİTKAMİL BELEDİYE BAŞKANI RIDVAN FADILOĞLU, BRANŞ EĞİTMENLERİNDEN GERÇEKLEŞTİRİLEN FAALİYETLERLE İLGİLİ BİLGİLER ALDI.

07/04/2022 11:50
A+
A-

Akıl ve Zeka Oyunları Şehitkamil İlçe Yarışması, 50 farklı okuldan 200’ün üzerinde oyuncunun katılımıyla gerçekleştirildi. Renkli organizasyonda katılımcı öğrencileri ziyaret eden Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, branş eğitmenlerinden gerçekleştirilen faaliyetlerle ilgili bilgiler aldı.

Şehitkamil Belediyesi ve Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen Akıl ve Zeka Oyunları Şehitkamil İlçe Yarışması, Atatürk Kültür ve Spor Merkezi’nde 2 farklı kategoride 200’ün üzerinde öğrencinin dostça mücadelesine sahne oldu. 5 farklı oyun üzerinden düzenlenen yarışmaya öğretmenler ve öğrenci velileri de büyük ilgi gösterdi.

Yarışmanın ödül töreni öncesinde katılımcı öğrencilerle yakından ilgilenen Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, kategorilerinde dereceye giren öğrencilere ödüllerini takdim etti. Başkan Fadıloğlu, ‘Hamleni Yap Projesi’ ile yarışmacı öğrencilere, satranç eğitim seti ve çeşitli eğitici materyaller armağan etti.

“Akıl ve zeka oyunlarını okullarımızda yaygınlaştıracağız”

Ödül töreninde katılımcılara hitap eden Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, ilkokulların ardından ortaokul ve liselerde de akıl ve zeka oyunları faaliyetlerini yaygınlaştıracaklarını ifade etti. Başkan Fadıloğlu, konuşmasında, “Akıl ve zeka oyunlarına ilgi duyan tüm öğrencilerimizi yürekten kutluyorum. Öğrencilerimizi bu alana yönlendiren ve çok yönlü gelişimlerine katkı sağlayan değerli öğretmenlerimize ve saygıdeğer öğrenci velilerimize teşekkür ediyorum. Akıl ve zeka oyunları, çocuklarımızın ve gençlerimizin bilişsel ve sosyal alanda gelişiminde büyük rol oynuyor. Geçtiğimiz yıl ilçemiz genelindeki tüm ilkokullarımıza akıl ve zeka oyunları setleri armağan etmiştik. Bu yıl inşallah bu çalışmamızı ortaokullarımıza ve liselerimize de taşıyacağız. Kurumlar arası iş birliğiyle düzenlediğimiz sportif faaliyetlere akıl ve zeka oyunları yarışmalarını da eklemiş olmaktan memnuniyet duyuyorum. Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile iş birliği içerisinde nisan ayı içinde Akıl ve Zekâ Oyunları Gaziantep İl Yarışması’nı da düzenleyeceğiz. Bu aşamadan sonra ilimizi ulusal platformda temsil edecek olan tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum. Organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.