Dolar 32,4507
Euro 34,7784
Altın 2.428,32
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 19°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
19°C
Hafif Yağmurlu
Çar 19°C
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 12°C

Üniversite öğrencileriyle birlikte yıkım çalışmalarını inceledi

ŞAHİNBEY BELEDİYE BAŞKANI MEHMET TAHMAZOĞLU, GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ, MİMARLIK, HAVACILIK VE UZAY MÜHENDİSLİĞİ ÖĞRENCİLERİNE ŞAHİNBEY’DE YAPILAN HİZMETLERİ ANLATTI.

27/03/2022 15:15
A+
A-

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gaziantep Üniversitesi İnşaat Mühendisliği, Mimarlık, Havacılık ve Uzay Mühendisliği öğrencilerine Şahinbey’de yapılan hizmetleri anlattı.

Gaziantep Üniversitesi İnşaat Mühendisliği, Mimarlık, Havacılık ve Uzay Mühendisliği öğrencileri, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ile birlikte Kılınçoğlu Mahallesi’ndeki 10 bin 23’üncü evin yıkım çalışmasını yerinde inceledi.

“10 bin 23’üncü evin yıkımını gerçekleştirdik”

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Mehmet Tahmazoğlu, şehrin trafiğini rahatlatacak olan Boğaziçi Bulvarı ikinci etap çalışmalarının devam ettiğini belirterek; “Şahinbey Belediyesi olarak kentsel dönüşüm çalışmalarımızı aralıksız bir şekilde devam ettiriyoruz. Şehrimiz için yeni bulvarlar açıyoruz. Boğaziçi Bulvarı birinci etap yol çalışmasını yaptık. Şimdide Boğaziçi Bulvarı’nın devamını açmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yapılan çalışmaları Gaziantep Üniversitesi İnşaat Mühendisliği ve Mimarlık bölümü öğrencilerimiz ile birlikte yıkım çalışmalarını yerinde inceledik. Onlarda eğitim gördükleri bölüm üzerinden teoriyi, pratikte de görmüş oldular. Gelecekte onlarda depreme dayanıklı binalar yapacaklar. Eğitim hayatlarında başarılar diliyorum” dedi.

“Şahinbey Belediyesi’ne teşekkür ederiz”

Gaziantep Üniversitesi İnşaat Mühendisliği üçüncü sınıf öğrencisi Medine Bilgiç “Eski yapılaşmanın mutlaka önüne geçilmesi gerekiyor. Bu tarz binalar çevre içinde risk faktörü oluşturuyor. Estetik açıdan da çok kötü bir görüntüye sahip. Böyle bir çalışmayı yerinde görmek bizim içinde çok iyi oldu bu anlamda Şahinbey Belediyesi’ne çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Gaziantep Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencilerinden Tutan Toprak Kılıç ise yapılan çalışmaları yerinde görmenin kendileri için büyük bir avantaj olduğunu ifade ederek, “Bu yapılar eski ve yığma yapılar. Bu yapılarda görüyoruz ki çimento ve demir kullanımları çok eksik. Yıkılan bu yapıların yerlerine yenisi yapılıp çevre daha güzel bir hale getiriliyor. Şahinbey Belediyemiz bu konuda çok güzel bir şekilde çalışıyor. Bizde bu çalışmaları yerinde görüyoruz. Okullarda aldığımız eğitimlerin yanında pratikte de görmek bizler için büyük bir tecrübe ve avantaj oldu. Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür ederiz” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.