Dolar 32,4396
Euro 34,7447
Altın 2.440,06
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 24°C
Az Bulutlu
Ankara
24°C
Az Bulutlu
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 22°C
Sal 20°C

Ümit BAKIR Yazdı… ” Elazığ’da Milliyetçi Hareket Partisi ve Adaylarını Değerlendirdik “

Ümit BAKIR Yazdı… ” Elazığ’da Milliyetçi Hareket Partisi ve Adaylarını Değerlendirdik “
29/04/2023 20:54
A+
A-

28. Dönem Milletvekili Genel seçimlerine yaklaştıkça heyecan bir hayli artmakta. Partiler seçim çalışmalarını gerek koordinasyon merkezlerinden gerekse köy köy, kapı kapı, dükkan dükkan gezerek sürdürmekte. Öte yandan adaylar sadece bunlar ile sınırlı kalmayıp iletişim çağının sağladığı imkânları var gücüyle kullanarak, sosyal medyanın gücüyle halka sesini duyurmakta.
Gençler ve genç nesil etkileşimi olan kesimlere rahatlıkla ulaşım sağlayabilecek olan çalışmalar, artık şüphesiz sanal ortamlar. Yani sosyal medya gibi İnternet ortamları bu süreç için ciddi önem arz etmekte.
Farklı şehirlerden ” Doğu’da Milliyetçilerin Kalesi” denilen Elazığ’da, Milliyetçi Hareket partisi ne durumda?
27. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimlerinde Elazığ’daki 1551 sandıktan, 47.521 oy ile %13.5 oy alan MHP’nin bu seçimde alacağı oy oranın merak konusu olmasındaki en büyük etken, Bilal Çoban‘ın bağımsız milletvekili adayı olması diyebiliriz.
Bilal Çoban parti tabanından oy alabilir mi ? Oy alabilirse yüzdelik değişimde nasıl bir hareker olur? Sorularını insan kendine sormadan edemiyor.
Milliyetçi Hareket Partisi Elazığ Milletvekili Adaylarını tanıyalım;

1-) Semih IŞIKVER
2-) Oğuzhan DEMİR
3-) Hakan KUZU
4-) Yunus GENÇ
5-) Fatma Sevinç OĞUZHAN

Milliyetçi Hareket Partisi Elazığ 1. Sıra Milletvekili Adayı Semih Işıkver; Elazığ Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı olarak görev yapmakta iken mevcut görevinden istifa edip, Milletvekili Aday Adaylığı müracaatını yapmış ve Elazığ’dan 1. Sıra Milletvekili adayı olarak gösterilmişti.
Semih Işıkver’in aday olmasında kusur arayıp farklı aday tercihlerinin ve beklentilerinin olduğunu dile getiren Elazığ halkından, farklı eleştirel yaklaşımlar olduğu gibi Semih Işıkver’e desteklerini dile getirip teşkilata bağlılığını her defasında dile getiren seçmen sayısı da bir hayli fazla.

Bilindiği üzere Oğuzhan DEMİR’de eski MHP Elazığ İl Başkanlığı yapmış bir isim. 2018 Milletvekili Genel Seçimlerinde Elazığ MHP 1. Sıra Milletvekili Adayı olarak seçimlere giren Demir; halkın tanıdığı ve desteklediği bir isim diyebiliriz.

Hakan Kuzu, Elazığ halkı tarafından pek tanınan bir sima olmasada diğer adaylar ile birlikte ve bireysel olarak önemli çabalar sarf eden genç bir isim.

Yunus Genç 4. Sıra Elazığ MHP milletvekili adayı olarak karşımıza çıkıyor. Bu isim üzerinde durmamız gerektiğini söyleyebiliriz. Yunus Genç Elazığ’da gerek STK’larda gerek kendi çevresi ve halk nazarında; dinamikliği, ve sosyal çalışmaları ile takdir ediliyor. İleriki dönemlerde Elazığ ve MHP bileşkesinde, adından sıkça söz ettirebilecek bir potansiyele sahip olduğunu söyleyebiliriz.
Elazığ’a hizmet edebilecek ve Elazığ’ın temsiliyetini layıkıyla yapabilecek, Yunus Genç gibi genç isimler, seçimde mensubu oldukları partilere ciddi artılar sunacaktır.

Fatma Sevinç Oğuzhan, yıllardan beri Elazığ MHP kadın kollarında Başkanlık yapıp, aktif rol alan öncü bir isim. Bu seçimde aday sıralarında kendisine yer verilmesi parti çalışmalarına olumlu etkiler sunabileceği ve sunduğu kanısındayız. Kadınların aktif olarak çalışma yapıp, teşkilata katkı sunmasına örnek olarak gösterilebilecek bir aday olduğu, MHP seçmeni tarafından dile getiriliyor.

14 Mayıs’ta yapılacak olan Milletvekilliği Genel Seçimlerinde, MHP adaylarını inceleyip, Elazığ Seçmeninin düşüncelerini ve Bilal Çoban’ın Bağımsız Milletvekili Adayı olması göz önüne aldığımızda; Elazığ MHP teşkilatı açısından, sınır denilebilecek kritik bir seçim olduğunu söylemek yanlış olmasa gerek.

Tüm Milletvekili Adaylarına Başarılar Diliyor, Ülkemiz ve Aziz Şehrimiz İçin En Hayırlısının Olmasını Temenni Ediyorum.

Ümit BAKIR

Cumhurbaşkanlığı seçimi anketine katılmak için tıklayınız

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.