Dolar 32,4972
Euro 34,8101
Altın 2.488,61
BİST 9.553,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 21°C
Az Bulutlu
Ankara
21°C
Az Bulutlu
Cum 21°C
Cts 17°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Yazarımız Ümit BAKIR Yazdı… “Elazığ Bağımsız Milletvekili Adayları ve oy potansiyelleri…”

Yazarımız Ümit BAKIR Yazdı… “Elazığ Bağımsız Milletvekili Adayları ve oy potansiyelleri…”
20/04/2023 14:38
A+
A-

Prof. Dr. Bilal Çoban’ın ardından bağımsız milletvekili adayı olduğunu açıklayan AK Parti Elazığ Milletvekili Aday Adayı Prof. Dr. Yasemin Açık, AK Parti Elazığ milletvekili Aday listesinde yer bulamadı. Halk tarafından kuvvetle muhtemel Aday olması beklenen Yasemin Açık, Elazığ Bağımsız Milletvekili adayı olduğunu açıklamıştı.
Bu açıklamayla birlikte;
MHP tabanından Bilal Çoban, AKP tabanından Yasemin Açık; Elazığ bağımsız milletvekili adayı olduklarını açıklayan önemli isimler arasında bulunuyor. Bağımsız Milletvekili adayı olduğunu açıklayan diğer iki isim olan; Emekli Pilot Cengiz Kaymaz ve Salıbaba Mahallesi Muhtarı Muhammed Hacı Güneş’i bu değerlendirmeden farklı tutuyorum.

Elazığ Bağımsız Milletvekili adaylarının ciddi bir oy potansiyeli olup olmadığı ve bu oy oranlarının siyasi partiler üzerindeki etkisinin ne denli olduğu merak uyandırıyor. Parti listelerinde yer bulamayan Bilal Çoban ve Yasemin Açık’a listelerde yer verilmemesi nedeniyle halkın sert tepkisi bulunuyor.
Oysa ki Bilal Çoban’ın Elazığ Milliyetçi Hareket Camiasında ciddi bir destekçisi ve oy potansiyeli bulunmakta. Halk tarafından Yüzüp yüzüp kuyruğa gelen ve aday gösterilmeyen Bilal Çoban’ın muhtemel milletvekili olması ön görülürken, neden Aday gösterilmediği Elazığ Seçmeni tarafından merak ediliyor ve sokaklarda yankı uyandırıyor.
Elazığ’da siyasi geçmişi ile adından sıkça söz ettiren Çoban, çalışmalarına bağımsız olarak hız vermiş durumda. Geçtiğimiz günlerde İzmir’de ve Ankara’da Elazığ derneklerini ziyaret eden Çoban şu sözleri sarf etmişti ” İnşallah bu seçim artık sizden oy isteyeceğim son seçim olur. Bu Memleketin derdi ile dertlenip, hizmetine talip olan bu kardeşinizi çok güçlü bir şekilde Meclise yollarsınız buna inanıyorum” sözleri üzerine hemşehrilerinin destek ve sevgisiyle karşılaşmıştı.

Çalışmalarına hız veren Yasemin Açık’ta gerek medya gruplarını, haber sayfalarını ve gerekse STK’ları ziyarette bulunmuştu. Mahalle mahalle gezip halkın desteğini talep eden Açık’a halk tarafından aleni bir destek olduğuda aşikar.

CHP İstanbul Eski Milletvekili Ali Özcan, partisinin ön seçime gitmemesi dolayısıyla farklı bir duruş sergilemiş ve bu sebepten ötürü bağımsız milletvekili adayı olduğunu açıklayıp, halkın kendisine teveccüh göstermesini dile getirmişti ki hemen Ardından, çok kısa süre içerisinde adaylıktan geri çekildiğini açıklamıştı.
Bağımsız Milletvekili adaylarının oy oranlarının parti tabanlarına ne kadar zarar vereceği Elazığ halkı tarafından merak konusu olmakla beraber, son birkaç seçimde Elazığ’dan bu denli güçlü görünen Bağımsız aday çıkmadığını söylemek doğru olacaktır. Elazığ halkı tarafından bu seçimin diğer seçimlerden çok daha farklı olduğu ve uzun bir süredir bu denli karışık bir seçim olmadığı dile getiriliyor.

Bu çıkarımlar ve değerlendirmeler sonrası Elazığ Bağımsız Milletvekili Adaylarının, Milletvekili olma olasılığının ne denli yüksek olduğu; “Ovadan görünen buz dağı gibi” ortada.

#Prof. Dr. Yasemin Açık
#Prof. Dr. Bilal Çoban
#Ali Özcan
#Muhammed Hacı Güneş
#Cengiz Kaymaz

# Ümit BAKIR #

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.