Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 20°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
20°C
Hafif Yağmurlu
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C
Çar 21°C

O BELEDİYE BAŞKANININ AHLAK PROBLEMİ YOK MU?

O BELEDİYE BAŞKANININ AHLAK PROBLEMİ YOK MU?
25/07/2023 20:57
A+
A-

O BELEDİYE BAŞKANININ AHLAK PROBLEMİ YOK MU?

Size bir sır vereyim mi?

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan şehirde bulunan bir müzeye balmumundan kendi heykelini yaptırıp koymuş.

Bu da yetmemiş Selahattin Gürkan nın havlusu, tesbihi, kalemi, takım elbisesi, ayakkabısı özetle bütün özel eşyalarını müzede sergilenmiş.

Ne Ego ama… Değil mi?

Ak partiyi kibir ve enaniyetliler bitiriliyor diyoruz, kimse inanmıyor. Alın size Bir belediye başkanının yüksek egosu…

Bu ülke nin Cumhurbaşkanında bile bu kadar yüksek ego yokken buyurun Malatya Büyükşehir Belediye başkanını yaptıklarını siz değerlendirin.

Yahu sen kimsin de böyle havalarda uçuyorsan diyen yok.

Vay vay neler görüyoruz neler. Neler göreceğiz neler…

***

Yakın ve uzak korumalarının sayıları da oldukça fazla olan Belediye başkanının, mı ahlak problemi var, yoksa vatandaşın mı?

Siz karar verin.

Hak ve hâkimiyet yokken nasıl adalet terazisinden bahis edeceksiniz. Nasıl hizmet dağıtacaksınız.

İnanılmaz çıkar ilişkileri, yüksek Ego, çürümüşlük varken siz nasıl milletin karşısına çıkıp bir daha belediye başkanlığı için adayım diyeceksiniz…

Bu konuda Elazığ Belediye başkanı Şahin Şerifoğulları nın hakkını teslim etmek gerekir. Yıllardır kendi aracını makam aracı olarak kullanıyor. Balmumundan heykellide yok.

Pahalı lüks makam aracı kullanmadı. Koruma sayısı sınırlı. Gücün zirvesinde olmasına rağmen seküler kesimin kaygı ve taleplerini dikkate aldı. Vaad ettiği 100 projenin 100 nü gerçekleştirdi.

Depremden etkilenen 11 ilde hükümet yeni bir medeniyet inşa ederken, Elazığ Belediyesi üzerine düşeni fazlasıyla yaptı.

Bakınız: Aslında anlatmak istediğim, şu an içme suyunu bulamayan Malatya halkını yukarıda tarifini ettiğim bir belediye başkanının yönetmesi. Hallen halk konteynır ve çadırlarda yaşam mücadelesi verirken belediye başkanının elini havada tutması.

***

Darbe sonrası cuntacı generallerin atadığı Belediye Başkanları bile böylesine üst perdeden halkına yaklaşmamıştı. Kaldı ki, Malatya Büyükşehir belediye başkanı deprem sonrası bir toplantıda, ”Bize az bile, hak ediyoruz. İnsanlar azdı” cümlesini kurması büyük tepkileri neden olmuştu.

Ezcümle; Yerel seçimler yaklaşırken Sayın Cumhurbaşkanı Malatya Büyükşehir Belediye başkanı gibileri elinin tersi ile itip, Türkiye’nin önümüzdeki yüz yılını şekillendirebilecek yol arkadaşlarıyla ülkeye hizmet edebilecek kadrolar üzerinde çalışmalı.

Bir Malatyalı gazeteci deprem günlerinde Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları nın Malatya da inceleme yaparken bir koruma ile gezdiğini Sellahatin Gürkan nın ise yaklaşık 10 koruma ile inceleme yaptığını anlatırken hasbi siyasetçilerin görevine devam etmesi gerektiğine dikkat çekmesi beni duygulandırdı.

Evet … Ak Parti hasbilerle yolla devam etmeli. Aksi halde 1980 sonrası kurulan ve lav olan partiler gibi toz olup gider.

Selam Dua ve bilgi ile kalın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.