Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 20°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
20°C
Hafif Yağmurlu
Paz 22°C
Pts 22°C
Sal 21°C
Çar 21°C

Eğitmen-Yazar Ümit BAKIR Yazdı ” Bayrak Sevgisi “

Eğitmen-Yazar Ümit BAKIR Yazdı  ” Bayrak Sevgisi “
14/02/2024 10:05
A+
A-

BAYRAK SEVGİSİ

Vatan sevgisiyle özdeşleşen sevgi; bayrak sevgisidir elbette. Nitekim bayrak sevgisini ortaya çıkaran kuvvet ise manevi bir düşünce ve fıtrattır.
Halkça, Bayrak sevgisinin kuru kuruya bir sevgi olmadığının farkına varmalı ve bu sevginin gerekli vazifelerini yerine getirmemiz gerektiğinin bilincinde olmalıyız.
Yerine getirmemiz gereken vazifenin bir görevden ötede, yükümlülük olduğunu bilmeli ve bu minvalde ileriye yönelik mesafe katetmeliyiz.

Bayrak sevgisinin sadece gönülde yatan bir kor ateşten ibaret olmadığını bilmek gerekir. bu uğurda cansiperane bir görev üstlenmek gerektiğini ve bu görevin gerekliliklerini yerine getirmek için mücadele içerisine girmek aslolan tutumdur.
Üstlenmemiz gereken görevleri birkaç cümle ile özetleyecek olursak şunları söyleyebiliriz;
Milli ve manevî değerler ile birlikte adab-ı muaşereti bilmeli, etik ve bilinçli davranışlarla süslenmeli ve de eğitim dahilinde ilerlemek üzere bir düstura bürünmemiz gerektiğini gönlümüz ile tasdik ederek iş başına koyulmalıyız.

Bayrak sevgimizi dile getiriken Mithat Cemal Kuntay’ın şu dizesini hatırlayalım.
” Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır
Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. ”

Uğrunda nice kanlar dökülmüş ecdâd-ı İzâmın bize mirası ve emaneti olan Vatan diyerek inlediğimiz bu diyarda, Kutsi bilinç ile yola devam, yola revan ve de hemhal olalım.

Selam sevgi ve dua ile…

Eğitmen-Yazar Ümit BAKIR

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.