Dolar 32,5216
Euro 34,7522
Altın 2.407,40
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 18°C
Az Bulutlu
Ankara
18°C
Az Bulutlu
Per 15°C
Cum 17°C
Cts 13°C
Paz 16°C

Tutşi Silvan içme Suyu Tünel Terfi İstasyonu’nu denetledi

DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SU VE KANALİZASYON İDARESİ (DİSKİ) GENEL MÜDÜRÜ FIRAT TUTŞİ, SİLVAN İÇME SUYU TÜNEL TERFİ İSTASYONU’NDA İNCELEMELERDE BULUNDU.

14/04/2022 12:45
A+
A-

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürü Fırat Tutşi, Silvan İçme Suyu Tünel Terfi İstasyonu’nda incelemelerde bulundu.

DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi, vatandaşlara daha kaliteli hizmet sunmak amacıyla kent genelinde yürütülen içme suyu, kanalizasyon çalışmalarını ve kuruma ait tesislerde denetimlerini sürdürüyor. Silvan ilçesine 7 gün 24 saat kesintisiz içme suyu sağlayan Silvan içme Suyu Tünel Terfi İstasyonu’nda incelemelerde bulunan Tutşi, personelden bilgi aldı.

“SCADA ve içme suyu şebekeleri Türkiye’de örnek model niteliğinde”

Yüksek Mahallesi tünel ağzı kapitaj ve terfi istasyonunun saniyede 220 litre suyu alarak ilçenin şebekelerine bıraktığını belirten Tutşi, terfi istasyonunun SCADA sistemine entegre olduğunu, klorlama ve kontrollerin otomatik olarak bilgisayar üzerinden takip edildiğini ifade etti. Tutşi, Silvan ilçesinde inşa ettikleri içme suyu şebeke hatları ile SCADA sisteminin Türkiye’de örnek model olduğuna dikkat çekti.

Silvan’da, DİSKİ’nin su numunelerini günlük, haftalık ve aylık alarak analizler gerçekleştirdiğini vurgulayan Tutşi, başta temizlik olmak üzere tesisin bakım ve onarımlarının düzenli bir şekilde yapıldığını söyledi. DİSKİ’nin en temel motivasyonunun yerleşim yerlerine 24 saat kesintisiz ve çeşmeden içilebilir su sağlamak olduğunu dile getiren Tutşi, Silvan’a hizmet etmek için çalışmalarını sürdürdüklerini aktardı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.