Dolar 32,5287
Euro 34,8161
Altın 2.444,87
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 20°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
20°C
Hafif Yağmurlu
Pts 23°C
Sal 20°C
Çar 19°C
Per 17°C

Sanko’da Dünya Anatomi günü kutlandı.

SANKO ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DEKANI VE ANATOMİ ANA BİLİM DALI BAŞKANI PROF. DR. SALİH MURAT AKKIN, 15 EKİM DÜNYA ANATOMİ GÜNÜ NEDENİYLE YAPTIĞI AÇIKLAMADA “ANATOMİ BİLİMİ, TIBBIN EĞİTİM VE ARAŞTIRMAYA YÖNELİK EN KÖKLÜ DALIDIR” DEDİ.

Sanko’da Dünya Anatomi günü kutlandı.
14/10/2022 16:15
A+
A-

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı ve Anatomi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Salih Murat Akkın, 15 Ekim Dünya Anatomi Günü nedeniyle yaptığı açıklamada “Anatomi bilimi, tıbbın eğitim ve araştırmaya yönelik en köklü dalıdır” dedi.

Prof. Dr. Akkın, açıklamada Uluslararası Anatomi Dernekleri Federasyonu tarafından 15 Ekim tarihinin Dünya Anatomi Günü olarak belirlenip 2019 yılından bu yana bütün ülkelerde kutlandığını anımsattı. Dünya Anatomi Günü’nün; toplum içindeki anatomi bilincini artırmak, anatomi bilimi algısını geliştirmek, genç bilim insanlarının ilgisini anatomi bilim dalına çekmek, beden bağışı konusunda farkındalığı yükseltmek ve beden bağışını özendirmek gibi hedeflere odaklanılan bir farkındalık ve etkinlik günü olduğunu kaydeden Prof. Dr. Akkın, ’’Başta hekimlik eğitimi olmak üzere günümüzde tıp ve sağlık bilimleri alanında temel ve ileri düzey eğitimlerde anatominin ve kadavra üzerindeki çalışmaların önemini bir kez daha vurgulamak gerekir. Bu çerçevede beden bağışı ile ilgili toplumumuzdaki çekinceler taşıyan algının özellikle 20 yıl içinde bir miktar giderildiğini görmek sevindirici fakat yine de bu konuda doğru bilgilendirmeleri artırmalıyız. Türk Anatomi ve Klinik Anatomi adlı uzmanlık derneğimizin bu konuda ciddi çalışmaları var’’ şeklinde konuştuç

En çok tereddüt yaşanan konunun tıp eğitiminde kullanılmak üzere beden bağışının dini inançlara uygun olup olmadığı yönünde olduğuna vurgu yapan Prof. Dr. Akkın, “Diyanet İşleri Başkanlığı, tıp eğitiminde kullanılmak üzere beden bağışı konusunda, tıpkı organ bağışında olduğu gibi dinen hiçbir sakınca bulunmadığını resmi bir şekilde açıklamıştır” ifadelerine yer verdi.

İslam coğrafyasında resmi izinle ilk kez eğitimde kadavra kullanımına Osmanlı’da 1841 yılında Sultan Abdülmecid zamanında çıkarılan ferman ile başlandığına dikkat çeken Prof. Dr. Akkın, “Bu vesileyle, 15 Ekim Dünya Anatomi Günümüzü kutluyorum” diye konuştu.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.