Dolar 32,3904
Euro 34,7696
Altın 2.439,43
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 23°C
Az Bulutlu
Ankara
23°C
Az Bulutlu
Sal 18°C
Çar 18°C
Per 17°C
Cum 16°C

Ramazan Bayramı’nda Midenizi Rahatlatmanın Doğal Yolları

Ramazan Bayramı’nda Midenizi Rahatlatmanın Doğal Yolları
11/04/2024 23:42
A+
A-

Ramazan Bayramı‘nda Midenizi Rahatlatmanın Doğal Yolları

Nane Çayı

Nane çayı sindirimi destekler ve mideyi rahatlatır. Aynı zamanda ferahlatıcı etkisiyle de bilinir. Bir tutam kuru nane yaprağını kaynar suya ekleyerek demleyebilirsiniz. İsteğe göre bal ile tatlandırabilirsiniz.

Ramazan Bayraminda Midenizi Rahatlatmanin Yolu 1

Zencefil Çayı

Zencefil, sindirim sistemini düzenler ve mide bulantısını azaltır. Taze zencefil dilimlerini kaynar suya ekleyerek demleyin ve ardından süzüp için. Limon ile de lezzetlendirebilirsiniz.

Ramazan Bayraminda Midenizi Rahatlatmanin Yolu 2

Papatya Çayı

Papatya çayı mide spazmlarını hafifletir ve sindirim sistemini sakinleştirir. Bir avuç kuru papatya çiçeğini kaynar suya ekleyerek demleyin. Balla tatlandırabilirsiniz.

Ramazan Bayraminda Midenizi Rahatlatmanin Yolu 3

Rezene Çayı

Rezene çayı sindirimi kolaylaştırır ve gaz problemlerini azaltır. Bir tatlı kaşığı rezene tohumunu kaynar suya ekleyerek demleyin. Arzuya göre limon veya bal ekleyebilirsiniz.

Bu çaylar nasıl demlenir?

Rezene çayı için: Bir çay kaşığı rezene tohumunu kaynar suya ekleyin ve 5-10 dakika demlenmeye bırakın.

Nane çayı için: Birkaç nane yaprağını kaynar suya ekleyin ve 5 dakika demlenmesini sağlayın.

Zencefil çayı için: Taze rendelenmiş veya dilimlenmiş zencefil parçalarını kaynar suya ekleyin ve 10-15 dakika demlenmeye bırakın.

Papatya çayı için: Bir avuç papatya çiçeğini kaynar suya ekleyin ve 5-10 dakika demlenmesini bekleyin.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.