Dolar 32,3549
Euro 34,7874
Altın 2.394,14
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 17°C
Az Bulutlu
Ankara
17°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 13°C
Paz 16°C
Pts 19°C

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Dağlı: “Çanakkale zaferi milletimizin yeniden varoluş destanıdır”

SANKO ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. GÜNER DAĞLI, ÇANAKKALE ZAFERİ’NİN, TÜRK MİLLETİNİN YENİDEN VAROLUŞ DESTANI OLDUĞUNU KAYDETTİ.

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Dağlı: “Çanakkale zaferi milletimizin yeniden varoluş destanıdır”
16/03/2022 11:35
A+
A-

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, Çanakkale Zaferi’nin, Türk milletinin yeniden varoluş destanı olduğunu kaydetti.

Prof. Dr. Dağlı, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 107’nci yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle yayımladığı mesajında, Çanakkale cephesinde vatansever Türk Milleti’nin düşmanın elindeki tüm imkanlar karşısında, bağımsızlık uğruna inançla canı pahasına savaştığını anımsattı.

Prof. Dr. Dağlı, mesajında şu görüşlere yer verdi:

“Çanakkale Zaferi; Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yaralanmasına rağmen cepheden ayrılmayıp silah arkadaşlarıyla birlikte mücadeleye devam edişinin, 215 kilogramlık top mermilerini insanüstü bir güçle sırtlayan Seyit Onbaşı ile isimsiz kahramanların eseridir. 18 Mart 1915’te Çanakkale’yi geçilmez kılan ise milletimizin vatan sevgisi ve bağımsızlık aşkıdır. SANKO Üniversitesi olarak geleceğimizi, geçmişimizden aldığımız ilham, bayrak ve vatan sevgisiyle şekillendirirken, gençlerimizi de bu bilinçle yetiştiriyoruz. Bu vesileyle Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, tarihimizin dönüm noktalarından olan Çanakkale Zaferimizin 107’nci yıl dönümünü kutluyorum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.