Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 17°C
Açık
Ankara
17°C
Açık
Pts 20°C
Sal 22°C
Çar 22°C
Per 23°C

Putin ile Kim Jong Un Görüştü: Askeri İşbirliği Gündemde

Putin ile Kim Jong Un Görüştü: Askeri İşbirliği Gündemde
14/09/2023 11:36
A+
A-

Putin ile Kim Jong Un Görüştü: Askeri İşbirliği Gündemde

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmek üzere Rusya’ya gitti. İkili, Kim’in özel zırhlı treniyle Vostochny Uzay Merkezi’nde buluştu.

Kim Jong Un, Rusya’nın uzak doğusuna yaptığı iki günlük ziyaretin ardından Putin tarafından karşılandı. Rus devlet medyası, liderlerin el sıkıştığı ve gülüştüğü anları paylaştı.

Putin, Sovyetler Birliği ile Kuzey Kore arasındaki tarihi bağlara vurgu yaparak Kim’i “Eski bir dost, iki yeni dosttan iyidir.” şeklinde bir Rus atasözüyle selamladı.

Rus medyasına göre, Putin, Kuzey Kore’nin uydu programına yardım edip etmeyeceği konusundaki soruya, “Vostochny Uzay Üssü’ne bu nedenle geldik.” yanıtını verdi.

Vladimir Putin, Pyongyang’ın uydu programına yardım edeceğini açıkladı. Görüşmede, Kim’in Kuzey Kore’yi ziyaret davetini kabul etti.

Putin ve Kim’in silah anlaşması hakkında görüşüp görüşmeyeceği sorulduğunda, Putin “Tüm konuları tartışacaklarını.” belirtti.

Kim Jong Un, Putin’e Ukrayna’daki savaşa yönelik destek verdiğini belirtirken, “Rusya, Batı’nın hegemonik güçlerine karşı egemenliğini ve güvenliğini korumak için kutsal bir mücadeleye girmiştir.” dedi.

Kim ayrıca, “Başkan Putin’in ve Rusya liderliğinin kararlarını her zaman destekleyeceğiz, emperyalizme karşı mücadelede birlikte olacağız.” ifadelerini kullandı.

Kuzey Kore lideri daha sonra Rus savaş gemilerini inceleyecek, fabrikaları ziyaret edecek, doğudaki Vladivostok şehrine uğrayacak. Kim’in ne kadar süre Rusya’da kalacağı ise henüz bilinmiyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.