Dolar 32,2176
Euro 34,7047
Altın 2.442,64
BİST 10.244,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 18°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
18°C
Hafif Yağmurlu
Cts 14°C
Paz 16°C
Pts 15°C
Sal 17°C

Bakan Tekin: Ders Kitaplarımızı Gözden Geçiriyoruz

Bakan Tekin: Ders Kitaplarımızı Gözden Geçiriyoruz
04/09/2023 13:07
A+
A-

Bakan Tekin: Ders Kitaplarımızı Gözden Geçiriyoruz

Milli Eğitim Bakanı Sayın Tekin, 2023-2024 eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle Eğitim Bilişim Ağı (EBA) canlı yayınında öğretmenlere hitap etti. Bakan Tekin, yeni eğitim öğretim yılının tüm velilere, öğretmenlere, öğrencilere ve ülkeye hayırlı olmasını diledi. Yayına katılan bakan yardımcıları Celile Eren Ökten, Ömer Faruk Yelkenci, Kemal Şamlıoğlu ve Nazif Yılmaz’ı tanıttı.

Bakan yardımcıları, görev alanları hakkında öğretmenlere bilgi verdi. Bakan Tekin, merkez ve taşra teşkilatı ile birlikte çalışmak istediklerini ve bu çalışmanın birlikte uyum içerisinde gerçekleştirilmesini hedeflediklerini belirtti. Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilendiği bölgelerde, eğitim sürecine yönelik tedbirlerin alındığını da vurguladı.

Bakan Tekin, önümüzdeki günlerde mevzuatta bazı düzenlemelerin yapılacağını ve bu düzenlemelerin eğitim sistemine olumlu katkı sağlayacağını açıkladı. Ayrıca, öğretmenlerin yer değişikliğiyle ilgili düzenlemeleri istişarelerle hayata geçirdiklerini ve öğrencilerin sınıflarda cep telefonu kullanmalarını engellediklerini belirtti.

Özellikle ilkokula yeni kayıt yaptıran öğrencilerin sınıf, şube ve öğretmen seçimi konusundaki sıkıntıları çözmeye yönelik çalışmaların devam ettiğini ifade eden Yusuf Tekin, yeni eğitim öğretim yılında bu konuda rahatlatıcı düzenlemelerin hayata geçirileceğini söyledi.

EBA Zenginleştirilecek

Bakan Tekin, Eğitim Bilişim Ağı’nı (EBA) daha da zenginleştireceklerini ve öğretmenlerin ve öğrencilerin bu platformu daha etkin bir şekilde kullanacaklarını belirtti. Ayrıca, müfredatın güncellenmesi ve öğretmenlerin taleplerinin dikkate alınması gerektiğini vurguladı.

Konuyla ilgili Tekin,  “EBA, öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin yeniden başucu kaynağı haline dönüşecek. Onunla ilgili tedbirlerimizi alıyoruz. İkincisi hem görsel açısından hem kullanım açısından ders kitaplarımızı tekrar gözden geçiriyoruz. Sahadan gelen arkadaşlarımızın talepleri doğrultusunda güncel gelişmeler ve içinde bulunduğumuz hızlı değişim, dünya koşulları içerisinde müfredatla ilgili de burada sürekli bir güncelleme süreci olacak.” dedi.

Son olarak, okul bahçelerinin çocukların fiziksel aktivite yapabilecekleri ve dijital bağımlılıktan uzaklaşabilecekleri ortamlar haline getirilmesi gerektiğini söyleyen Bakan Tekin, madde bağımlılığına karşı daha hassas olunması gerektiğini ve öğretmenlerden gelen taleplerin önemsendiğini ifade etti.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.