Dolar 32,5247
Euro 34,8295
Altın 2.443,69
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 20°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
20°C
Hafif Yağmurlu
Pts 23°C
Sal 20°C
Çar 19°C
Per 17°C

MALATYA – Osmanlı’nın kuruluş dönemi anlatıldı

MALATYA İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ TARİH BÖLÜMÜ TARAFINDAN “OSMANLI KURULUŞ DÖNEMİ ÜZERİNE SORULAR” KONULU ÇEVRİM İÇİ SEMİNER DÜZENLENDİ.

26/11/2021 16:00
A+
A-

Malatya İnönü Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü tarafından “Osmanlı Kuruluş Dönemi Üzerine Sorular” konulu çevrimiçi seminer düzenlendi.

Çevrimiçi seminere, İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Feridun Emecen, İnönü Üniversitesi Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Karagöz, Tarih Bölümü Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Yahya Başkan, Doç. Dr. Özlem Başarır, Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ali Aksan ve öğrenciler katıldı. Prof. Dr. Feridun Emecen, seminerde yaptığı konuşmada, Osmanlı İmparatorluğu’nun kuruluş dönemini anlatan az eserin bulunduğunu belirterek, “Osmanlının kuruluş dönemini anlatan çok az eser olmasına rağmen o eserlerde bir bilinmezlik söz konusudur. Osmanlı Devleti ile ilgili en büyük sorun günümüze o dönem şartlarını anlatan çok az eser kalmasıdır. Osmanlı’nın ilk dönemleriyle alakalı çok kısıtlı kaynaklara sahip olduğumuz için bu dönemle ilgili günümüze pek bilgi ulaşmamıştır. Bu sorun sadece günümüzde değil 16. yüzyılda Osmanlı tarihini kaleme alan yazarları da etkilemiştir. O dönemde de yazarlar kaynak bulma sıkıntısı içindeydiler. Osmanlının kuruluş dönemini anlatan çok az eser olmasına rağmen o eserlerde bir bilinmezlik söz konusudur. Başta Aşık Paşazade olmak üzere birçok Osmanlı tarihçisi belirsizlikleri netleştirmek için belgeleri kullanmaya çalıştı. Bunun ardından tarih araştırmaları yapılması amacı ile 1909’da Türk Tarihi Encümeni kuruldu” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.