Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 20°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
20°C
Hafif Yağmurlu
Pts 22°C
Sal 21°C
Çar 20°C
Per 18°C

Mevsimler tersine döndü: Batıda kar yağarken Elazığ’da bahar havası yaşanıyor

TÜRKİYE’NİN DÖRT BİR TARAFI KARLA KAPLIYKEN ELAZIĞ’IN BİN 200 RAKIMLI TARİHİ HARPUT MAHALLESİ, GÜNEŞLİ HAVASIYLA SONBAHARI ARATMIYOR

18/01/2022 10:15
A+
A-

Türkiye’nin dört bir tarafı karla kaplıyken Elazığ’ın bin 200 rakımlı tarihi Harput Mahallesi, güneşli havasıyla bahar aylarını aratmıyor.

Doğu ve Güneydoğu bölgeleri başta olmak üzere yurdun dört bir yanında kar yağışı etkili olurken, Elazığ’da hemen her gün güneş açıyor. UNESCO Dünya Geçici Miras Listesine giren bin 200 rakımlı tarihi Harput Mahallesi, son yılların en az kar yağışlı günlerini yaşıyor. Tarihi mahalle, hava sıcaklıkların düşük olmasına rağmen ziyaretçilerin ağırlamaya devam ediyor.

“Buranın güneşli değil de karla kaplı olması gerekiyordu”

Bahar havası yaşadıklarını belirten Harput Mahalle Muhtarı Zülküf Demirpolat, “Harput’ta güneşli bir hava var. Burada güneşli hava değil de karla kaplı bembeyaz olması gerekiyordu. Doğu ve batının her tarafı karla kaplı. Elazığ bölgesinde tamamen güneşli bir hava var. Kış havası değil de sonbahar havası var” dedi.

Çocuklardan Abdullah Giray ise “Geçen yıl kar yağdı, buralar bembeyazdı. Bu sene hiç yağmadı. Fazla kalın bile giyinmiyoruz, burada geziyoruz. Kar topu oynayamıyoruz. Burası yüksek olmasına rağmen ama kar yağmadı” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.