Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 20°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
20°C
Hafif Yağmurlu
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C
Çar 21°C

Oğuzeli’nde 62 aileye sürdürülebilir geçim kaynağı

OĞUZELİ BELEDİYE BAŞKANI MEHMET SAİT KILIÇ, ÇİFTÇİLERLE BİRLİKTE ‘TÜRKİYE VE SURİYELİ TOPLULUKLAR İÇİN TARIMSAL GEÇİM KAYNAKLARININ VE SOSYAL UYUMUN DESTEKLENMESİ’ PROJESİ ÇERÇEVESİNDE GERÇEKLEŞEN OĞUZELİ’NİN COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNÜ OLAN PATLICAN HASADINA KATILDI.

15/08/2022 15:40
A+
A-

Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, çiftçilerle birlikte ’Türkiye ve Suriyeli Topluluklar için Tarımsal Geçim Kaynaklarının ve Sosyal Uyumun Desteklenmesi’ projesi çerçevesinde gerçekleşen Oğuzeli’nin coğrafi işaretli ürünü olan patlıcan hasadına katıldı.

Projenin amacının ailelere tarım ve tarımsal üretimi gelir sağlayıcı faaliyetler yoluyla, ailelere sürdürülebilir geçim kaynağı sağlamak olduğunun altını çizen Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, “Oğuzeli Belediyesi ve Oğuzeli Kaymakamlığı iş birliğinde Welthehunger Hilfe Alman Dernegi’nin de desteği ile ’Türkiye ve Suriyeli Topluluklar için Tarımsal Geçim Kaynaklarının ve Sosyal Uyumun Desteklenmesi’ projesi çerçevesinde 62 aileye destek veriliyor” dedi.

Başkan Kılıç, “Projemizin iskeletini yüzde 30’u Suriyeli Yüzde 70’i ise Türk vatandaşımız olmak üzere 62 aile oluşturmaktadır. Projenin ana amacı ise ailelere tarım ve tarımsal üretimi gelir sağlayıcı faaliyetler yoluyla, ailelere sürdürülebilir geçim kaynakları oluşturmak. Bunun için ilk önce projeden faydalanan ailelere teknik, gıda üretimi, gıda işlenmesi ve paketleme eğitimleri verdik. Daha sonra ailelerimize sürdürülebilir bir gelir oluşturmak ve uzun vadede bağımsız olarak tarımsal anlamda üretim yapmalarını sağlamak için 220 dönüm tarla kiralayarak tahsis ettik. Her aileye 3 dönümlük bir alan verildi. Ailelerimiz tahsis ettiğimiz alanlara patlıcan fidesi ektiler. Öğrendikleri tüm teknik bilgileri usta eğiticiler nezaretinde burada uyguladılar. Bugün de hasat için bir araya geldik. Tüm sezon sonunda aile başı 30 ton patlıcan hasadı bekliyoruz. Türkiyeli ve Suriyeli Topluluklar İçin Tarımsal Geçim Kaynaklarının ve Sosyal Uyumun Desteklenmesi projesi Alman Federal Ekonomik İş birliği ve Kalkınma Bakanlığı (BMZ) tarafından finanse edilen ve uygulanan “PEP Ekonomik Beklentilerin Desteklenmesi” programı çerçevesinde yürütülmektedir. Alman Uluslararası İş Birliği Kurumu (GİZ) tarafından Weltungerhilfe (WHH) tarafından finanse edilmektedir. Ben bu projenin başından sonuna kadar emeği geçen tüm paydaşlarımıza ve toprağı ilmek ilmek işleyen ailelerimize sonsuz teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.