Dolar 32,4349
Euro 34,7993
Altın 2.432,75
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 23°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
23°C
Hafif Yağmurlu
Sal 19°C
Çar 19°C
Per 17°C
Cum 16°C

Merakı, sudan elektrik üreten cihaz yaptırdı

MALATYA’DA YAŞAYAN 53 YAŞINDAKİ MEHMET YILMAZ’IN TEKNOLOJİYE OLAN ÖZEL MERAKI SU DAN ELEKTRİK ÜRETEN CİHAZ YAPTIRDI. CİHAZ İÇİN PATENT BAŞVURUSUNDA BULUNAN YILMAZ KURUMDAN GELECEK GÜZEL HABERİ BEKLİYOR.

18/02/2022 09:50
A+
A-

Malatya’da yaşayan 53 yaşındaki Mehmet Yılmaz’ın teknolojiye olan özel merakı, sudan elektrik üreten cihaz yapmasını sağladı. Cihaz için patent başvurusunda bulunan Yılmaz, kurumdan gelecek güzel haberi bekliyor.

Battalgazi ilçesine bağlı Hacı Abdi Mahallesi’nde yaşayan 53 yaşındaki Mehmet Yılmaz, küçük yaşlardan beri teknolojiye olan merakı ile yıllar önce gerçekleştirmeyi düşündüğü elektrik üretimi için kolları sıvadı. Su ile elektrik üretmek için kendi tasarladığı buluşunu 3 yıl gibi bir süre zarfında hayata geçiren Yılmaz, tasarladığı cihaz için patent başvurusunda bulundu. Teknolojiye küçüklüğünden beri merakının bulunduğunu ifade eden Yılmaz, “Bu tür şeylere merakım var. Daha önce de akarsularda elektrik üretim denemelerini yapmıştım. Akarsularda elektrik üretiminin kesin çözüm olmadığını düşündüm. Herkesin işine yarayabilecek her yerde olabilecek bir sistem düşündüm. Bu aklıma geldi ve bu cihazı tasarladım” dedi.

Yılmaz, “Tamamen kendi kafamda tasarlayarak yaptım. Yapımı 3 yıl sürdü ve maliyeti ise metal fiyatına göre değişiyor. Kapasitesi büyüdükçe elektrik de o oranda büyük olacak” diye konuştu.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.