Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 20°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
20°C
Hafif Yağmurlu
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 22°C
Çar 21°C

Türkiye’nin Savaş Uçağı KAAN Göklerde

Türkiye’nin Savaş Uçağı KAAN Göklerde
21/02/2024 20:02
A+
A-

Türkiye’nin Savaş Uçağı KAAN Göklerde

Mavi vatan Türk Denizcilik ve Global stratejiler Derneği Elazığ Başkanı Gazeteci Yazar Erol Kara Savunma sanayi başkanlığı, ASELSAN ve TÜSAŞ ortaklığında Türk mühendisleri tarafından yapılan Milli muharip uçağımız KAAN ‘nın ilk uçuşunu gerçekleştirerek üssüne dönmesinin sevincini ülke olarak yaşadıklarını söyledi.

Ülkemize tarihi günler yaşatan Savunma sanayi başkanı Haluk Görgün, TÜSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, TÜSAŞ yönetim kurulu üyeleri Milli savunma bakanı yardımcısı Elazığlı hemşerimiz, Şuay Alpay’a, Prof. Dr. Rafet Bozdoğan’a, Ömer Cihad Vardan’a, Namık Kemal Altıparmak’a, Mehmet Fatih Güçlü ye, Gökhan Uçak’a ve Prof. Dr. İbrahim Uslan’a bu gururu yaşattıkları için minnet duygularını belirten Erol Kara, Savunma Sanayi başkanlığının en büyük projelerinden biri olan yerli ve milli uçağımız olan KAAN’nın Radar dalgalı, sönümleme özellikli, elektronik harp sistemli, Hava muharebe menzilli, 360 Derece gözetleme sistemli, süper sonik hızla hareket eden 5. Nesil savaş uçağı olduğunu söyledi.
Kara, “Terörle mücadelede ve PKK ve diğer terör örgütlerine karşı ülkenin hacmini daha kuvvetli hale getirecek ilk yerli ve Milli uçağımız KAAN nın uçuşu ile gurur duyduk. Tarihi günlerden birini yaşadık.” Dedi.

Dünya KAAN’a hayran kaldı! “Uçuş, dönüm noktası oldu”

ABD merkezli Bloomberg uçuşu “Türkiye’nin Beşinci Nesil Savaş Uçağı Kaan İlk Uçuşunu Gerçekleştirdi” manşetiyle okurlarına duyururken haberde “Uçuş, Türkiye’nin yerli savaş uçağı projesinde dönüm noktası oldu” ifadelerine yer verdi. Askeri teknolojiler üzerine yaptığı analizler ile bilinen Defence Blog ise uçuşun başarıyla tamamlandığını yazdı.

Türkiye’nin beşinci nesil savaş uçağı KAAN, Ankara’da ilk kez havalandı. İlk uçuş ise test pilotu Barbaros Demirtaş tarafından gerçekleştirdi. Çok yönlülüğü ile dikkat çeken milli savaş uçağı, her türlü muharebede tüm gereksinimleri karşılayacak özelliklere sahip.

TUSAŞ’ın Genel Müdürü Temel Kotil üstün yeteneklere sahip KAAN için ‘uçan kale’ sıfatını kullanmış ve uçağın 2030’da 5. nesil seviyesine geleceğini açıklamıştı. Kotil, “KAAN, Türk hava sahasına kimseyi sokmaz. Eurofighterı indirir F-16’yı hiç yaklaştırmaz. Rafale Fransızların uçağı zaten, geçmiş olsun” şeklindeki açıklamalarla özelliklerine dair bilgi vermişti.

‘Uçuş dönüm noktası oldu’

Tarihi uçuş dünya basınında da geniş yer aldı. ABD merkezli Bloomberg ‘Türkiye’nin Beşinci Nesil Savaş Uçağı Kaan İlk Uçuşunu Gerçekleştirdi’ manşetini attı. Haberde ‘Uçuş, Türkiye’nin yerli savaş uçağı projesinde dönüm noktası oldu’ denildi.

Askeri teknolojiler üzerine yaptığı analizler ile bilinen Defence Blog ‘Türkiye’nin yeni nesil savaş uçağı KAAN’ın prototipi ilk uçuşunu başarıyla tamamladı’ dedi.

Yunan basını KAAN’ı konuştu

Yunan Proto Thema ‘Türk analistler, seri üretiminin 10 yıl süreceğini ancak uçağın F-35’ten üstün olduğunu söylüyor’ dedi. Bir başka Yunan yayın organı Ethnos ‘Yeni Türk savaş uçağı uçuruldu. Yapay zekayla dronlarla çalışıyor’ manşetini attı.

Haberde ‘KAAN savaş uçağı Türk savunma sanayisinin en büyük projelerinden biri’ yorumuna yer verildi.

Kaan’ın özelliklerine geniş yer ayrılan haberde ‘KAAN , insansız hava araçları , hava ikaz araçları ile iş birliği yapabilecek , yeni nesil silahlarla ve süpersonik hızda hassas vuruşlarla havadan havaya muharebe gerçekleştirebilecek . Ayrıca yapay zeka ve sinir ağlarının desteğiyle artan savaş gücü sağlayacak’ ifadelerine yer verildi.

HAYALET SAVAŞ UÇAĞI

Naftemporiki Kaan’ın 2028 yılında Türk Hava Kuvvetleri’ne katılmasının planlandığını aktardı.

The Spectator Index ise ‘son dakika’ olarak KAAN’ın görseliyle bir paylaşım yapıp, “Türkiye’nin yeni beşinci nesil hayalet savaş uçağı KAAN ilk uçuşunu tamamladı” ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.