Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 20°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
20°C
Hafif Yağmurlu
Paz 20°C
Pts 23°C
Sal 22°C
Çar 21°C

Kairos Roketi kalkıştan sonra patladı

Kairos Roketi kalkıştan sonra patladı
13/03/2024 10:25
A+
A-

Japonya’nın uzay araştırmaları alanında önemli bir adım atmayı hedefleyen Space One Co. firması, büyük bir hayal kırıklığı yaşadı. Firma, güneydoğu Wakayama eyaletinin Kuşimoto bölgesinde bulunan Kii Uzay Limanı’ndan 11.01’de hükümete ait bir uydunun taşındığı Kairos roketini fırlattı.

Ancak roket, kalkıştan kısa bir süre sonra, yalnızca 5 saniye sonrasında, havada infilak etti.

featured

Kairos Roketi kalkıştan sonra patladı

Bu beklenmedik patlama, herhangi bir yaralanmaya neden olmasa da, çevrede yangına yol açtı ve bölgeye acil müdahale ekiplerinin sevk edilmesini gerektirdi. Space One Co. tarafından yapılan açıklamaya göre, şirket şu an roketin neden başarısız olduğunu tespit etmeye çalışıyor ve tüm operasyonlarını geçici olarak durdurdu.

Patlayan roketin içerisindeki uydu, özellikle Kuzey Kore’deki askeri tesisleri izleme kapasitesine sahipti. Bu başarısızlık, Space One Co.’nun Japonya’nın ilk özel şirketi olarak yörüngeye uydu yerleştirme hedefine büyük bir darbe vurdu. Kyodo ajansının haberine göre, bu başarı şirketi sektörde öncü bir konuma taşıyacaktı.

2018 yılında Canon Electronics Inc, IHI Aerospace Co, Shimizu Corp. ve Japonya Kalkınma Bankası ortaklığında kurulan Space One, uzay sektöründe düşük maliyetli roket fırlatmaları hizmeti sunmayı ve böylece uzay hizmetlerini daha geniş kitlelere açmayı hedefliyor. Firma, 2030’lara kadar yılda 30 roket gönderme planlarıyla uzay keşfinde büyük iddialar taşıyor.

Kairos Roketi kalkıştan sonra patladı

yayınlandı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.