Dolar 32,2830
Euro 34,6912
Altın 2.435,71
BİST 10.011,73
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 22°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
22°C
Hafif Yağmurlu
Sal 19°C
Çar 18°C
Per 16°C
Cum 16°C

Malatya’da acil sağlık hizmeti toplantısı

4. BÖLGE ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ KOORDİNASYON KOMİSYONU (ASKOM) TOPLANTISI KOORDİNATÖR İL OLARAK MALATYA SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ EV SAHİPLİĞİNDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

09/08/2022 13:55
A+
A-

4. Bölge Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Komisyonu (ASKOM) Toplantısı koordinatör il olarak Malatya Sağlık Müdürlüğü ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Bölge illerin Acil Sağlık Hizmet sunumunda değerlendirme yapmak, verimi arttırmak, işleyişte yaşanan aksaklıkların tespiti ve çözümlenmesi, sağlık tesisleri arası ve iller arası hasta sevklerinin koordinasyonu, hastane yatak kapasiteleri ve doluluk oranları, merkez ve taşra teşkilatı arasında etkin bir koordinasyon sağlanması amacı ile 4. Bölge olarak Malatya koordinasyonunda Elazığ, Bingöl ve Tunceli illerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda istişarelerde de bulunuldu.

Hastane öncesi ve hastane dönemi acil sağlık hizmetlerinin kesintisiz, etkin, hızlı sunumunu, var olan tesis ve insan gücü kapasitesinin verimli kullanımını temin edebilmek ve hizmet sunumunda oluşan sorunların bertaraf edilmesi konusunda çözüm önerilerinin konuşulduğu toplantıda, iyi uygulama örnekleri de paylaşıldı.

Malatya Öğretmenevinde düzenlenen toplantıya, Malatya İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Erhan Berk, Elazığ İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat, Bingöl İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mehmet Emin Gündoğdu, Tunceli İl Sağlık Müdürü Dr. Muhammed Duran, bölge illerin Acil Sağlık Hizmetleri Başkan, Başkan Yardımcıları, ilgili kamu kurumları, kamu hastaneleri, üniversiteler, İl Ambulans Servisi Başhekimleri ve özel hastanelerinin temsilcileri katıldı.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.