Dolar 32,5247
Euro 34,8295
Altın 2.443,69
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 20°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
20°C
Hafif Yağmurlu
Pts 23°C
Sal 20°C
Çar 19°C
Per 17°C

Kişisel antrenör Özkök’ten vücut geliştirme önerileri

YAKLAŞIK 12 YIL SÜREN PROFESYONEL FUTBOLCULUK KARİYERİNİN ARDINDAN VÜCUT GELİŞTİRME ANTRENÖRLÜĞÜNE YÖNELEN MEHMET RIFAT ÖZKÖK, VÜCUTLARINI GELİŞTİRMEK İSTEYEN VATANDAŞLARA ÖNEMLİ TAVSİYELERDE BULUNDU.

Kişisel antrenör Özkök’ten vücut geliştirme önerileri
19/03/2022 10:45
A+
A-

Yaklaşık 12 yıl süren profesyonel futbolculuk kariyerinin ardından vücut geliştirme antrenörlüğüne yönelen Mehmet Rıfat Özkök, vücutlarını geliştirmek isteyen vatandaşlara önemli tavsiyelerde bulundu.

Profesyonel futbol hayatından sonra vücut geliştirmeye yönelen 2015 yılı WABBA Dünya Şampiyonasında “Body-Fitness Dünya Şampiyonu” olan Mehmet Rıfat Özkök, tecrübelerine güvenerek bu alanda ilerlemek isteyenler için önerilerde bulundu. Bu işe girişenlerin kendilerine inanarak yola çıkması gerektiğini kaydeden Özkök, bunun başarıyı da beraberinde oluşacağını söyledi. Kararlı, inançlı ve düzenli davranmanın başlangıç noktasında atılmasının gereken ilk adım olduğunu aktaran Özkök, “Vücudunuzun geliştirmek istediğiniz bölümlerine yönelin ve buna uygun bir programla çalışın. En büyük hatalardan bir tanesi de ısınma egzersizlerini atlamak oluyor. Eğer bunları gerçekleştirmezseniz kaslarınızı asıl antrenman temposuna hazırlayamaz ve istediğiniz sonucu elde edemezsiniz. Gün içerisinde kas gelişimini destekleyecek öğünlere yer vermek, az ve sık tüketmek vücudunuz için ideal olacaktır. Bol bol su tüketimi ile egzersizler esnasında terleme yoluyla kaybettiğiniz suyu ve mineralleri tekrar kazanacaksınız. Elbette vücut geliştirmek için sıkı çalışmak oldukça önemli oluyor. Fakat programınızı hazırlarken bir aylık ağır çalışmadan sonraki bir ayı hafif, aynı zamanda sık antrenmanlarla atlatın” dedi.

2015 yılı WABBA Dünya Şampiyonasında “Body-Fitness Dünya Şampiyonu” olan Mehmet Rıfat Özkök, vücut geliştirmek isteyenlerin bu alanda yapacakları çalışmaları artık yaşam tarzlarının bir parçası olduğunun onlara çok fazla yararı dokunacağına değindi. Özkök, “Vücut geliştirmede kullanabileceğiniz ve fayda sağlayacak bileşik egzersiz yöntemi, hem güç hem de zaman açısından oldukça yararlı olacaktır. Tek seferde yalnızca tek ya da iki küçük kas grubuna odaklanmak, var olan potansiyeli tam olarak kullanma olanağı sağlayacaktır. Ağır kaldırma hareketlerinin doğru gerçekleştirilmesi de merkezi sinir sisteminin korunması adına önemli bir konu olmakta ve hatalı yapıldığında kaslarda yıpranma oluşmaktadır. Eğer devamlı olarak aynı yerde kaldığınızı hissediyor ve ilerleme kaydetmiyorsanız, mutlaka egzersizlerinizi değiştirmelisiniz. Eğer bir değişim yaşanmıyorsa aynı antrenmanı iki haftadan fazla devam ettirmemelisiniz” diye konuştu.

Sağlıklı yaşam şeklinin benimsenmesinin de gerekliliğini vurgulayan Antrenör Mehmet Rıfat Özkök, dinlenme döneminin de atlanmaması gerektiğini belirtti. Her ağırlık kaldırma şeklinde çalışmalar içeren günlerin sonrasında bir gün dinlenmeye kasların ihtiyacı olduğunu ifade eden Özkök, özellikle yanlış çalışmalarla yönlenmelerin önüne geçilmesi adına vücut geliştirme alanında uzmanlık gösteren bir antrenmana başvurmanın önemli olduğunu vurguladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.