Dolar 32,5151
Euro 34,8172
Altın 2.438,97
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 23°C
Az Bulutlu
Ankara
23°C
Az Bulutlu
Sal 18°C
Çar 18°C
Per 18°C
Cum 16°C

Karadeniz’in lezzetleri coğrafi işaret tescili aldı

Karadeniz’in lezzetleri coğrafi işaret tescili aldı
08/10/2023 11:09
A+
A-

Ordu Büyükşehir Belediyesinin, kente özgü ürünlerin marka değerinin ve tanınırlığının artırılması amacıyla yaptığı çalışmalar sürüyor.

Bugüne kadar birçok ürüne coğrafi işaret alan Büyükşehir Belediyesinin, yörenin vazgeçilmez lezzeti Ordu Zeytinyağlı Karalahana Sarması / Ordu Zeytinyağlı Pancar Sarması için yaptığı başvuru da kabul edildi. Ordu Zeytinyağlı Karalahana Sarması / Ordu Zeytinyağlı Pancar Sarması’nın tescillenmesiyle birlikte il genelindeki coğrafi işaret alınan ürün sayısı ise 17’ye yükseldi.

‘Ordu Zeytinyağlı Karalahana Sarması / Ordu Zeytinyağlı Pancar Sarması’ Büyükşehir Belediyesi Tarım ve Hayvancılık Hizmetleri Dairesi Başkanlığının girişimleriyle Türk Patent ve Marka Kurumunun 155 sayılı Resmi Coğrafi İşaret ve Geleneksel Ürün Adı Bülteni’nde yayımlanarak mahreç işaretli ürün olarak tescillendi.

Tescilli ürün sayısı 17’ye yükseldi

Ordu Zeytinyağlı Karalahana Sarması / Ordu Zeytinyağlı Pancar Sarması’nın coğrafi işaret
almasının ardından il genelindeki coğrafi işaret tescili yapılan ürün sayısı 17’ye çıktı. Daha
önce Kabataş Helvası, Ordu Perşembe Ceviz Helvası, Ordu Yayla Pancarı (Dürme) Turşusu,
Akkuş Şeker Fasulyesi, Gürgentepe Çoban Fasulyesi, Ordu Kivisi, Ordu Tostu, Yalıköy Köftesi,
Ordu Taflan Turşusu, Ordu Sakarca Mıhlaması, Ordu Melocan Kavurması, Ordu Galdirik
Kavurması ve Mesudiye Kuru Ekmeği/Mesudiye Goliti, Ordu Pidesi/Ordu Yağlısı, Ordu Fındıklı
Burma Tatlısı ve Ordu İçli Tava tescillenmişti.

Başkan Güler’e teşekkür

Gölköy Girişimci Kadın Kooperatifi Üyesi Feride Pamuk, coğrafi işaret alınarak bu lezzetin tanınırlığını artıracak olan Başkan Güler ve Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti.

Pamuk, “Kara lahana yöremizde eskiden beri tüketilen geleneksel bir yiyeceğimiz. Geçmişte ninelerimizden bu yana bolca yapılmış, tadılmış, tüketilmiş ve misafirlere özel ikram olarak sunulmuş bir yemektir. Bu nedenle Ordu’da misafirlere özellikle yapılan zeytinyağlı kara lahana sarmasını tüm Türkiye ve dünyaya tanıtmak ve tattırmak için tescillenmesini sağlayan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler’e teşekkür ediyoruz” diye Mehmetkonuştu.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.