Dolar 32,3893
Euro 34,7878
Altın 2.396,31
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 16°C
Az Bulutlu
Ankara
16°C
Az Bulutlu
Cts 15°C
Paz 16°C
Pts 19°C
Sal 21°C

Jandarmadan cezaevi ring aracı şoförlerine zorlu eğitim

ELAZIĞ’DA JANDARMA EKİPLERİ TARAFINDAN CEZAEVİ RİNG ARAÇLARININ ŞOFÖRLERİNE EĞİTİM VERİLDİ

04/03/2022 10:25
A+
A-

Elazığ’da jandarma ekipleri tarafından cezaevi ring araçlarının şoförlerine ileri sürüş teknikleri eğitimi verildi.

İl Jandarma Komutanlığı ile Elazığ Ceza İnfaz Kurumu müşterek çalışmasında, hükümlü ve tutuklu sevklerinde kullanılan ring araçlarının şoförlerine, eğitim planlandı. Eğitimler, ileri sürüş teknikleri uzmanı ve adli trafik bilirkişisi kıdemli başçavuş Mehmet Sarıkaya tarafından verildi. İlk olarak 86 şoföre teknik bilgiler verildi ardından uygulamaya geçildi. Güney Çevre Yolu Galericiler Sitesinin yanında boş alanda parkur hazırlandı. Tüm önlemlerin alındığı alanda şoförler, dubaların arasından slalom sürüş yaptı.

Şoförlere bilgi veren kıdemli başçavuş Mehmet Sarıkaya, “Jandarma Genel Komutanlığı ile Cezaevleri ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğüyle ortak yapmış olduğumuz faaliyet kapsamında sevkini sağlamış olduğunuz mahkumların, taşıdığınız yolcuların ve kendi can güvenliğiniz için ileri sürüş teknikleri ve bu anlamda defansif sürüş eğitimi almakta bulunuyoruz. Bu kapsamda kara yolları trafik kanununa göre yapılan tüm emniyet tedbirleri ve faaliyetlerin yanında bizim ileri sürüş teknikleri eğitimler mevcut. Defansif sürüş çevre faktörlerini de göz önüne alarak olabilecek tehlikeleri önceden sezerek sürücünün tedbirini almasıdır. Araçlara bindiğimiz zaman ilk yapacağımız işlem emniyet kemeri takmaktır. Aracın hazır olduğunu gördükten sonra kontağımızı çalıştırıp hareket edeceğiz. Bu araçların ilk etapta teknik özelliğini de bilmemiz gerekiyor. Lastik hava basıncının ne olduğunu, virajlarda kaç kilometrede savrulduğunu, denge noktasını da bilmemiz gerekiyor. Yapmış olduğumuz eğitimlerde bunları anlatacağız” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.