Dolar 32,2636
Euro 34,9406
Altın 2.437,39
BİST 10.173,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 18°C
Az Bulutlu
Ankara
18°C
Az Bulutlu
Çar 18°C
Per 20°C
Cum 24°C
Cts 23°C

İngiltere’de 20 Bin Demiryolu Çalışanı Eylemde

İngiltere’de 20 Bin Demiryolu Çalışanı Eylemde
02/09/2023 23:30
A+
A-

İngiltere’de demiryolu sektöründe çalışanlar, uzun süredir devam eden ücret anlaşmazlıkları nedeniyle bir kez daha greve gitti. Ülke genelinde yaklaşık 20 bin demiryolu işçisinin katıldığı grev, sektördeki 14 şirketi etkiledi.

featured

İngiltere’de 20 Bin Demiryolu Çalışanı Eylemde

İngiltere Demiryolu sendikası, yeni ve adil bir ücret anlaşması sağlanmadıkça grevin süreceğini duyurdu. Sendika, çalışanların makul ücret taleplerine yanıt alamadığını savunuyor.

Ulaştırma Bakanlığı ise, işçilere adil ve mantıklı teklifler sunulduğunu, ancak sendika liderleri ve üyelerinin süreci sıkıştırdığını iddia ederek sendikayı suçluyor. Ayrıca bakanlık, grev tarihlerinin kasıtlı olarak spor etkinlikleri, festivaller ve yaz tatilleri ile çakıştığını öne sürüyor.

Sendika ise hükümetin anlaşmazlığı çözmek için yeterince ciddiyet göstermediğini dile getiriyor. Grev nedeniyle normal tren seferleri yaklaşık olarak yarısı kadar işlerken, bazı bölgelerde seferler daha erken saatlerde sona eriyor.

İngiltere’de 20 Bin Demiryolu Çalışanı Eylemde

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.