Dolar 32,5250
Euro 34,9518
Altın 2.436,35
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 22°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
22°C
Hafif Yağmurlu
Sal 20°C
Çar 19°C
Per 16°C
Cum 16°C

Hedefimiz Bir Önceki Olimpiyatın Üzerine Çıkmak

Hedefimiz Bir Önceki Olimpiyatın Üzerine Çıkmak
20/09/2023 17:33
A+
A-

TAF Başkanı Faik Çintimar: Hedefimiz Bir Önceki Olimpiyatın Üzerine Çıkmak

Tahsin KEMER / ANKARA – BHA

Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) Başkanı Faik Çintimar, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’na kota alan ve almasını bekledikleri sporcular, son dönemde alınan başarılar ve olimpiyat hazırlıkları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Son 10 yılda aldıkları başarıları anlatan Faik Çintimar, “Son 10 yılda Avrupa, Dünya, Olimpiyat, İslam oyunları gibi majör yarışmalarda kazandığımız madalya daha önceki Cumhuriyet dönemimize göre kat kat fazla, gençler kategorisinde aldığımız 1 altın madalya varken, son 3 yılda 4 altın, 5 gümüş madalya kazandık. 2021’de 14 majör madalya kazanırken, 2022’de 212 ülkenin yarıştığı Dünya Gençler Şampiyonası’nda 1 altın, 2 gümüş ve 1 bronz madalya ile takım olarak 6’ncı bitirdik. 2023’de Dünya Üniversite Oyunları ivmesiyle daha da yukarılara çıktık. 8 altın, 7 gümüş, 3 bronz madalya kazanarak, Çin’in ardından ikinci sırada bitirdik. Bu yılı 30 madalyayla devam ettiriyoruz. Tekerlekli sandalye de de yine 2 kota almış durumdayız” dedi.

“Hedefimiz Bir Önceki Olimpiyatın Çok Çok Üzerine Çıkabilmek”

Hedeflerinin 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda elde ettikleri başarıların üzerine çıkmak olduğunu ifade eden Çintimar, “Olimpiyat tarihimizde 3 madalyamız var. Bu atletizm için bir eksiktir. Bu 3 madalya, birisi Ruhi Sarıalp, birisi Eşref Apak birisi de Yasmani Copello ile aldığımız madalyalar. Bir önceki olimpiyatta, biz madalya alamadık, 4’üncülüğümüzün, 6’ncılığımızın, 7’nciliğimizin olduğu bir olimpiyattı. Puan olarak bugüne kadarki en yüksek puana sahip olduğumuz olimpiyattı ve takım olarak 32’nci tamamladık. Hedefimiz bir önceki olimpiyatın çok çok üzerine çıkabilmek. Hem puan olarak hem derece olarak hem de madalya olarak üzerinde olabilmek” diye konuştu.

“Olimpik Kadrodaki Sporculardan Biri ‘mix test’ Bile Alsa Olimpik Kadrodan Çıkarıyoruz”

Dünyada doping ile mücadele de en başarılı Federasyon olduklarını aktaran Faik Çintimar şunları söyledi:

“Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi ve WADA ile biz bu çalışmalara bugüne kadar devam ettik ve devam edeceğiz. Bununla ilgili aldığımız kararlarda olimpik kadrodaki sporculardan biri ‘mix test’ bile alsa olimpik kadrodan çıkarıyoruz. Çünkü Türkiye’de Cumhurbaşkanımız da bakanlarımız da kulüplerimiz de biz de bunu istemiyoruz. O zaman münferit olarak yapan cezasını çeker ve bugüne kadar da yapan hiç kimse bir gün bile beklemeden sizlere bilgi olarak sunuldu.”

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.