Dolar 32,3911
Euro 34,7453
Altın 2.405,85
BİST 10.189,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 16°C
Az Bulutlu
Ankara
16°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 12°C
Paz 16°C
Pts 19°C

Halil İbrahim Yılmaz’dan “Dünya Gıda Günü” mesajı

Halil İbrahim Yılmaz’dan “Dünya Gıda Günü” mesajı
16/10/2023 10:34
A+
A-

Halil İbrahim Yılmaz’dan “Dünya Gıda Günü” mesajı

Türkiye Kent Konseyleri Birliği (TKKB) ve Ankara Kent Konseyi (AKK) Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, Dünya Gıda Günü ile ilgili mesaj yayımladı. Yılmaz, 16 Ekim’in Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün (FAO) kuruluş tarihini anan Dünya Gıda Günü’nün kutladığı için küresel öneme sahip bir gün olduğunu vurguladı. FAO tarafından belirlenen bir temanın rehberliğinde düzenlenen etkinlik, gıda üretimi, tüketimi ve gıda güvenliğiyle ilgili kritik konuların ele alınması için hayati bir platform görevi gördüğünü belirten Yılmaz, şöyle dedi:

“Dünya Gıda Günü, dünya çapında açlığı ortadan kaldırma arayışımızda bir umut ışığı taşıyor. Karşılaştığımız karmaşık zorlukları teşhis ettiğimiz ve aynı zamanda hayatları değiştirebilecek çözümleri savunduğumuz bir gün. Kolektif misyonumuz açıktır: gıda üretiminde uluslar arasında birliği teşvik etmek, gıda hijyeni ve sanitasyon uygulamalarını geliştirmek ve yeterli ve dengeli beslenmeye erişimin sağlanmasının hayati önemini vurgulamak”

“Ortak sorumluluğumuzun farkına varalım”

“Bu gün birleşirken Sürdürülebilir Kalkınma Hedefi 2’yi( Açlığa Son) özellikle de Hedef 4’ü vurguluyoruz” diyen Yılmaz, açıklamasını şöyle noktaladı:

“2030’a kadar sürdürülebilir gıda üretim sistemlerinin sağlanması ve dayanıklı tarım uygulamalarının hayata geçirilmesi. Üretimi desteklemeye, üretkenliği artırmaya, ekosistemleri korumaya, iklim değişikliği karşısında dayanıklılık oluşturmaya ve toprak kalitesini sürekli iyileştirmeye kendimizi adadık. Bu Dünya Gıda Günü, açlıktan arınmış, sürdürülebilir, besleyici ve dayanıklı gıda sistemleriyle dolu bir dünya yaratma konusundaki ortak sorumluluğumuzun farkına varalım. Birlikte bir fark yaratabiliriz”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.