Dolar 32,2588
Euro 34,6197
Altın 2.412,94
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 16°C
Az Bulutlu
Ankara
16°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 12°C
Paz 16°C
Pts 19°C

Gaziantep Hayvanat Bahçesi’nde bayram yoğunluğu

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK, AVRUPA’NIN ÜÇÜNCÜ, DÜNYANIN İSE DÖRDÜNCÜ BÜYÜK HAYVANAT BAHÇESİ OLAN GAZİANTEP HAYVANAT BAHÇESİ, KURBAN BAYRAMI’NDA DA ZİYARETÇİ AKININA UĞRADI. GAZİANTEP HAYVANAT BAHÇESİ’Nİ BAYRAMIN İLK 2 GÜNÜNDE YAKLAŞIK 22 BİN KİŞİ ZİYARET ETTİ

11/07/2022 11:25
A+
A-

Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın üçüncü, dünyanın ise dördüncü büyük hayvanat bahçesi olan Gaziantep Hayvanat Bahçesi, Kurban Bayramı’nda da ziyaretçi akınına uğradı. Gaziantep Hayvanat Bahçesi’ni bayramın ilk 2 gününde yaklaşık 22 bin kişi ziyaret etti.

Kurban Bayramı’nın ilk günü kurbanlarını kesen Gaziantepliler, ilk gün öğle saatlerinden itibaren hayvanat bahçesine akın etti. Bayram tatilini iyi bir şekilde geçirmek isteyen vatandaşlar, dünyanın en büyük hayvanat bahçelerinden olan Gaziantep Hayvanat Bahçesi’nde yoğunluk oluşturdu. Toplam 350 türden 7 bin 500’ü aşkın hayvana ev sahipliği yapan Gaziantep Hayvanat Bahçesi, bayramın ilk iki günü Türkiye’nin dört bir yanından binlerce ziyaretçiyi ağırlamaya başladı.

“2 günde yaklaşık 22 bin kişiyi ağırladık”

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma ve Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Celal Özsöyler, bayramın ikinci gününden itibaren ziyaretçi yoğunluğunun başladığını belirterek, “Gaziantep Hayvanat Bahçesi Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın 3’üncü, Dünya’nın ise 4’üncü büyük doğal yaşam merkezidir. Burada farklı barınaklar ve değişik sosyal etkinlikler bulunuyor. Kurban Bayramı’nın ilk günü ziyaretçi sayımız biraz düşüktü. Ancak ikinci gününden itibaren ziyaretçi sayımızda artış yaşandı. İki günde yaklaşık 22 bin kişiyi ağırladık. 9 günlük bayram süresince de yaklaşık 45 bin kişiyi ağırlamayı hedefliyoruz. Her geçen gün ziyaretçi sayımız daha da artmakta” dedi.

“Altı ayda 1 milyon 850 bin kişiyi ağırladık, yılın sonuna kadar hedef 5 milyon kişi”

Gaziantep Hayvanat Bahçesi’ni yılın ilk 6 ayında 1 milyon 850 bin kişinin ziyaret ettiğini de açıklayan Celal Özsöyler, “Toplam 6 ayda ise yaklaşık 1 milyon 850 bin kişiyi ağırladık. İnşallah bu yılın sonuna kadar da 5 milyon kişi hedefimiz var. Tabi ziyaretçilerimiz Türkiye’nin her bölgesinden şehrinden gelip ziyaret ediyorlar. İnsanlar burayı çok merak ediyorlar. Gelen ziyaretçilerimize ankette yapıyoruz. Buradan çok memnun ayrılıyorlar. Gelen insanların burayı çok beğenmesi ve sevmesi de bizi mutlu ediyor” ifadelerini kullandı.

Hayvanat Bahçesi’ne Türkiye’nin her yerinden ziyaretçi geldiğini de aktaran Özsöyler, “Türkiye’nin her bölgesinde yoğun yağış var. İstanbul’da, Ankara’da ve İzmir’de yağışlı bir hava var. Ancak Gaziantep’te mevsim normallerinin de altında bir hava sıcaklığı var. Serin bir hava var. İnsanlar serin bir havada parkımızı geziyor. Havaların güzel olması da ziyaretçi sayımızı arttırıyor” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.