Dolar 32,3663
Euro 34,7928
Altın 2.393,37
BİST 10.268,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 16°C
Az Bulutlu
Ankara
16°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 19°C
Sal 22°C

GAİB Başkanı Kileci’den Çanakkale Zaferi mesajı

GAİB BAŞKANI KİLECİ’DEN 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ MESAJI

GAİB Başkanı Kileci’den Çanakkale Zaferi mesajı
18/03/2022 09:45
A+
A-

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü vesilesiyle bir mesaj yayımladı. Çanakkale’nin 107 yıl önce dünya siyasi tarihinde yön belirleyen bir savaşa sahne olduğunu ifade eden Kileci; “Vatan savunmasının tarihteki en etkileyici kahramanlık örneklerinden biri olan Çanakkale Zaferi, sonuçları itibarıyla sadece Anadolu’nun kaderini değiştirmekle kalmadı ayrıca dünya siyasetini de şekillendirdi ve tüm dünyada ulusal bağımsızlık hareketlerine örnek teşkil eden bir muharebe olarak tarih sayfalarına geçti. Düvel-i Muazzama’ya karşı elde edilen Çanakkale Zaferi, bir toplumun kararlılıkla sürdürdüğü meşru mücadelesi karşısında dünyanın en güçlü devletlerinin dahi duramayacağının somut bir kanıtı olmuştur” dedi.

Çanakkale Savaşı’nın kazanılmasında Mustafa Kemal Atatürk’ün askeri dehasının önemini vurgulayan Koordinatör Başkan Kileci, “Bugün yaşadığımız topraklara vatan diyebiliyorsak bunun en önemli sebeplerinden biri tarihte bir eşi daha olmayan Çanakkale Zaferi’nin kazanılmasıdır. Çanakkale Zaferi, dünyanın siyasi tarihini ve Anadolu’nun kaderini değiştirmiştir. Şüphesiz ki Çanakkale Zaferi’ni, bir milletin kaderini değiştiren Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına borçluyuz. Dünya kamuoyunda ve Anadolu’da adını “Anafartalar Kahramanı” unvanıyla duyuran Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal, silah arkadaşlarıyla beraber muharebe boyunca geliştirdiği strateji ve sergilediği önderlikle milletimize Çanakkale Zaferi’ni yaşatmıştır. Arıburnu, Conkbayırı ve Anafartalar cephesinde en önde çarpışan Atatürk, Milli Mücadele Dönemi’nde de siyasi ve askeri dehasını sergilemiş ve bizlere en büyük eserim dediği Cumhuriyet’i armağan etmiştir. Çanakkale Zaferi’nin 107. yıl dönümü münasebetiyle Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve vatan uğruna canını feda eden tüm şehitlerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyorum” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.