Dolar 32,3544
Euro 34,7650
Altın 2.401,62
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 16°C
Az Bulutlu
Ankara
16°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 14°C
Paz 16°C
Pts 19°C

Elazığ’da özel çocuklar hayata tekrar kazandırılıyor

ELAZIĞ HALK EĞİTİM MERKEZİ BÜNYESİNDE AÇILAN EL SANATLARI KURSUNDA, HAFİF DÜZEY ENGELİ BULUNAN VE DOWN SENDROMLU ÖĞRENCİLER HEM ÜRETİYOR HEM DE SOYSAL AKTİVİTELERİNİ GELİŞTİREREK EĞLENİYOR.

14/02/2022 14:50
A+
A-

Elazığ Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan el sanatları kursunda, hafif düzey engeli bulunan ve Down Sendromlu öğrenciler hem üretiyor hem de soysal aktivitelerini geliştirerek eğleniyor.

Halk Eğitim Merkezi’nin hafif düzey engelli ve Down Sendromlu öğrencilere yönelik açtığı el sanatları kursu, 4 senedir Fırat Üniversitesi yerleşkesinde devam ediyor. Aktif olarak 20 öğrencinin devam ettiği kursta, 20 yaş üstü özel hastalar kayıt yaptırabiliyor. Öğrencilerin saat 09.30 ile saat 13.30 arası katılım sağladığı kursta, 2 usta öğretici hocayla birlikte ahşap boyama, takı tasarımı gibi birçok ürün tasarlanıyor. Öğrenciler tasarladıkları ürünleri sergilerde satıp gelir elde ediyorlar. Bunun yanı sıra kursta öğrencilerin sosyal aktivitelerini geliştirecek kitap okuma, puzzle, yazı yazma ve boyama gibi birçok aktivite yapılıyor.

Halk Eğitim Merkezi usta öğreticisi Selda Kuloğlu, “Burada hafta içi her gün sabah saat 09.30 ile öğlen saat 13.30 arası çocuklarla beraber sosyal bir aktivite olarak ahşap boyama, takı tasarımı yapıyoruz. İsteyen ders çalışabiliyor ya da oyun oynayabiliyor. Burada bizim amacımız sadece bir şeyler öğrenmeleri değil, sosyal bir aktivite sahibi olmalarıdır. Çocukların birbirleriyle olan iletişimleri, ailelerin birazcık nefes almaları için oluşturulmuş bir kurumuz var. Kursumuz Halk Eğitim Merkezi’ne bağlı olmasına rağmen Fırat Üniversitesi yerleşkesinde devam ediyor. Yılsonu sergilerimiz olabiliyor ancak son 2 yıldır pandemi olduğu için hiç sergi yapamadık. Dolayısıyla hiçbir satışımız olmadı. Buradaki ürünleri çocuklara dağıtarak değerlendiriyoruz. Bu yıl toplam 20 çocuğumuz var. Genel olarak kursta, Down Sendromlu ve hafif zihinsel engelli çocuklarımız var” dedi.

Kursa katıldıkları için sevinçli olduklarını dile getiren öğrenciler ise kitap okuma, resim ve boyama gibi birçok aktivite gerçekleştirdiklerini söyledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.