Dolar 32,4593
Euro 34,8389
Altın 2.433,35
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 23°C
Az Bulutlu
Ankara
23°C
Az Bulutlu
Sal 18°C
Çar 18°C
Per 18°C
Cum 16°C

Bingöl’de kırmızı laleler açmaya başladı

BİNGÖL OVASINDA DOĞAL OLARAK YETİŞEN VE ENDEMİK BİTKİ TÜRLERİ ARASINDA YER ALAN KIRMIZI LALELER, KARLI DAĞLARLA BİRLİKTE KARTPOSTALLIK GÖRÜNTÜLER OLUŞTURUYOR.

18/04/2022 10:45
A+
A-

Bingöl ovasında doğal olarak yetişen ve endemik bitki türleri arasında yer alan kırmızı laleler, karlı dağlarla birlikte kartpostallık görüntüler oluşturuyor.

Bingöl’de kış mevsiminin uzun sürmesi ve olumsuz hava koşulları nedeniyle endemik bitki türleri arasında yer alan kırmızı laleler, geç de olsa açmaya başladı. Kent merkezine yaklaşık 20 kilometre mesafedeki Kumgeçit köyü mevkiinde açan kırmızı laleler, yeşile bürünmüş ova ve karlı dağlarla birlikte kartpostallık görüntüler oluşturuyor.

Halk eli değmeden tamamen yabani olarak yetişen kırmızı laleler, açtığı kısa süreli dönemlerde de amatör ve profesyonel fotoğrafçıların uğrak noktası haline geliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.