Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 17°C
Açık
Ankara
17°C
Açık
Pts 20°C
Sal 22°C
Çar 22°C
Per 21°C

Başkan Tahmazoğlu’ndan KDV denetimi

ŞAHİNBEY BELEDİYE BAŞKANI MEHMET TAHMAZOĞLU, TEMEL GIDA ÜRÜNLERİNDE KATMA DEĞER VERGİSİ (KDV)’NİN YÜZDE 8’DEN YÜZDE 1’E İNDİRİLMESİNİN ARDINDAN MARKETLERDE KDV VE TÜKETİM TARİHİ GEÇMİŞ ÜRÜNLERİN DENETİMİNİ YAPTI.

04/03/2022 17:00
A+
A-

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, temel gıda ürünlerinde Katma Değer Vergisi (KDV)’nin yüzde 8’den yüzde 1’e indirilmesinin ardından marketlerde KDV ve tüketim tarihi geçmiş ürünlerin denetimini yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı temel gıda maddelerinde yüzde 7’lik KDV indirimi uygulamasının yürürlüğe girmesiyle birlikte Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, zabıta ekipleriyle birlikte marketlerde KDV denetimi yaptı. Raflarda etiket bulunup bulunmadığını inceleyen ekipler, satılan ürünlerin kasa fişlerini de kontrol ederek yüzde 7’lik KDV indiriminin uygulanıp uygulanmadığını denetledi.

“Vatandaşlarımızın sağlığı bizim için önemli”

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, denetimlerin devam edeceğini belirterek, “Şahinbey Belediyesi olarak Zabıta Müdürlüğü ekiplerimizle 7/24 denetimlerimizi aralıksız bir şekilde sürdürüyoruz. Vatandaşımızın sağlığı bizim için çok önemli. Hükümetimizin yapmış olduğu KDV indiriminden sonra marketlerde ve kasaplarda fiyat indirimi olup olmadığını ve son kullanma tarihi geçmiş olan ürünlerle ilgili satışların yapılıp yapılmadığını sıkı bir şekilde denetliyoruz. Denetimlerimiz sonrasında son kullanma tarihi geçmiş ürünlere el koyuyoruz. Vatandaşımızın sağlığı ve satışı yapılan ürünlere gerçek fiyatlarından ulaşmaları bizim için çok önemli. Bu anlamda denetimlerimizi aralıksız bir şekilde sürdürmeye devam edeceğiz” dedi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.