Dolar 32,2081
Euro 34,8604
Altın 2.444,95
BİST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 15°C
Az Bulutlu
Ankara
15°C
Az Bulutlu
Paz 17°C
Pts 16°C
Sal 17°C
Çar 18°C

Barış Pınarı’nda şampiyon Ehlispor oldu

TÜRKİYE’NİN DÜZENLEDİĞİ HAREKAT İLE BARIŞ VE HUZUR ORTAMININ SAĞLANDIĞI BARIŞ PINARI BÖLGESİ’NDE FUTBOL HEYECANI YAŞANDI. BU YIL KURULAN BARIŞ PINARI BÖLGESİ 1. LİGİNDE ŞAMPİYON EHLİSPOR TAKIMI OLDU.

10/02/2022 13:35
A+
A-

Türkiye’nin düzenlediği harekat ile barış ve huzur ortamının sağlandığı Barış Pınarı Bölgesi’nde futbol heyecanı yaşandı. Bu yıl kurulan Barış Pınarı Bölgesi 1. Liginde şampiyon Ehlispor takımı oldu.

Barış Pınarı Harekatı ile Türkiye’nin kontrolüne geçerek, huzur ve güven ortamının sağlandığı Resulayn ve Telabyad’da hayatın normalleşmesine yönelik başta sağlık, eğitim ve altyapı gibi kamu yatırımlar sürdürülürken, çocuk ve gençlerin sosyalleşmesi için de sosyal, sportif ve kültürel etkinlikler düzenlenmeye devam ediyor.

Bölgede yürütülen çalışmalar kapsamında kurulan 10 futbol takımı, Barış Pınarı Bölgesi 1. Liginde, eleme usullü kıyasıya mücadele etti. 8 takımın elendiği ligde final maçı Ehlispor ile Elabraspor takımları arasında oynandı. İki takım oyuncularının kıyasıya mücadelesi ettiği müsabakada Ehlispor, Elabraspor’u 4-3 yenerek şampiyon oldu. Şampiyon takımın kupa ve madalyaları gençlik spor il müdürlüğü yetkilileri ile Barış Pınarı Bölgesi yetkilileri tarafından takdim edildi.

“Türkiye Cumhuriyeti’ne sonsuz teşekkürler”

Maç sonrası açıklama yapan Resulayn sakinlerinden Firas Muarbi, “Terörden arındırılıp özgürlüğüne kavuşan Suriye’nin Resulayn kentinde Türkiye’nin destekleri ile eski günlerimize geri döndük. Bugün gençler arası birinci lig maçı oynandı. Müsabakada Ehlispor takımı, Elabraspor’u 4-3 yenerek şampiyon oldu. Bize bu imkanları sağlayan Türkiye Cumhuriyeti’ne sonsuz teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.