Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 16°C
Az Bulutlu
Ankara
16°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 18°C
Sal 21°C
Çar 22°C

Altay Bayındır Resmen Manchester United’da

Altay Bayındır Resmen Manchester United’da
01/09/2023 18:57
A+
A-

Altay Bayındır Resmen Manchester United’da

BHA SPOR SERVİSİ

Beklenen transfer gerçekleşti. İngiliz devi Manchester United, Altay Bayındır’ı kadrosuna kattığını ve 4 yıllık sözleşme imzaladığını açıkladı.

Fenerbahçe, Altay’ın 5 milyon euro bonservis, sonraki satıştan %20 pay ve satış bedelinin 10 milyon euroyu geçmesi halinde ayrıca 1 milyon euro pay karşılığında Manchester United ile anlaşma sağlandığını açıkladı.

“Fenerbahçe’ye Kazandırmadan Gitmem”

Hazırlanan veda klibinde Başkan Ali Koç, Altay’ın Fenerbahçe’ye kazandırmadan gitmem dediğini vurgulayarak, “Fenerbahçe’ye duyduğu aidiyet açısından bakarsak, her takım Altay gibi futbolcular ister. Söylemek kolay, elde etmek zor. Altay; komple, 1. sınıf, 10 numara 5 yıldız bir futbolcu, kaptan, insan. Manchester United’dan çok büyük teklif geldi. Altay, hiçbir zorunluluğu yokken, Fenerbahçe’yle sözleşme uzattı ve ‘Fenerbahçe’ye kazandırmadan gitmem’ düşüncesiyle gidiyor. Yolu açık olsun” ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe ayrıca Altay Bayındır için bir veda klibi paylaştı.

Altay Bayındır’ı kadrosuna katan Manchester United transferi ”

Türkiye

Kupası’nı kazanan ve Süper Lig’i ikinci sırada tamamlayan Fenerbahçe’nin kilit oyuncularından biriydi” ifadeleriyle duyurdu.

Kırmızı şeytanlardan yapılan açıklama şu şekilde:

“Altay Bayındır, uluslararası onaya tabi olarak bir yıl daha opsiyonlu olarak Haziran 2027’ye kadar sürecek bir sözleşmeyle Manchester United’a katıldı.

25 yaşındaki Türk milli futbolcu kariyerinde 166 maça çıktı ve 53 gol yemedi. Geçen sezon Türkiye

Kupası’nı kazanan ve Süper Lig’i ikinci sırada tamamlayan Fenerbahçe’nin kilit oyuncularından biriydi.”

“Bu İnanılmaz Kulübü Temsil Eden İlk Türk Oyuncu Olmak Büyük Bir Onur”

İmza töreninin ardından konuşan Altay Bayındır, Manchester United’a transfer olan ilk Türk futbolcu olduğu için mutlu olduğunu belirterek, “Manchester United’a katılmak ve bu inanılmaz kulübü temsil eden ilk Türk oyuncu olmak büyük bir onur. Başarıya dair bir tutkum var ve bu özel oyuncu grubunun hedeflerimize ulaşmasına yardımcı olmak için her şeyimi vereceğim. Böyle tecrübeli bir kaleci ekibiyle çalışmaya başlamak için sabırsızlanıyorum. Her birimizin şans verildiğinde iyi bir performans göstermesi için birbirimizi destekleyeceğiz ve her gün yüksek performans ortaya koyacağız” dedi.

Manchester United futbol direktörü John Murtough şunları söyledi: “Altay, kadromuza mükemmel bir katkı sağlıyor ve zaten güçlü olan deneyimli kaleci grubumuza daha fazla kalite katıyor. Kendisi Avrupa’da sürekli olarak yüksek seviyede performans sergileyen bir kaleci, bu sezon ve sonrasında tüm müsabakalarda hedeflerimize ulaşmamızda bizi destekleyecek niteliklere sahip” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.