Dolar 32,3216
Euro 34,6744
Altın 2.409,17
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 16°C
Az Bulutlu
Ankara
16°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 12°C
Paz 16°C
Pts 19°C

Uluslararası Pilonidal Hastalık (Kıl Dönmesi) Konferansı Danimarka’nın Kopenhag Şehrinde Düzenlenecek

Uluslararası Pilonidal Hastalık (Kıl Dönmesi) Konferansı Danimarka’nın Kopenhag  Şehrinde Düzenlenecek
18/10/2023 20:21
A+
A-

Tıp doktorları, hastalar ve araştırmacılar tarafından büyük bir ilgiyle takip edilen Uluslararası Pilonidal Hastalık Konferansı’nda, “kıl dönmesi” olarak da bilinen pilonidal hastalığın tedavisine ilişkin en son gelişmeler ele alınacak. Avustralyalı Dr. Peter Wysocki, Uluslararası Pilonidal Topluluğu’nun (IPS) Başkanı olarak bu önemli konferansa liderlik ediyor ve Danimarkalı Dr. Susanne Haas ile birlikte 2.Aralık.2023 tarihinde bu konferansı düzenleyecek.

Dr. Peter Wysocki (Avustralya)

Dr. Peter Wysocki (Avustralya)

2013 yılında kurulan Uluslararası Pilonidal Topluluğu (IPS), hastalara pilonidal hastalık hakkında bilgi vermek ve cerrahları bu alandaki en son gelişmeler konusunda bilgilendirmek amacıyla bu konferansı düzenlemeye başlamış. Kar amacı gütmeyen bir topluluk olan IPS, şu önemli hedefleri benimsemiş:

1. Cerrahlar Arasında İletişimi Teşvik Etmek: Konferans, pilonidal sinüs hastalarını tedavi eden cerrahlar arasındaki iletişimi teşvik etmek, bilgi paylaşımını desteklemek ve yenilikçi tedavileri tartışmak için bir platform sunmaktadır.

2. Bilimsel Toplantılar Düzenlemek: IPS, pilonidal hastalık ile ilgili bilimsel toplantılar düzenlemeyi hedeflemektedir. Bu konferans, tüm dünyadan uzmanların görüşlerini ve araştırmalarını paylaşabildikleri bir ortam oluşturmaktadır.

3. Araştırmayı Teşvik Etmek: Pilonidal hastalığın önlenmesi ve tedavisi de dahil olmak üzere pilonidal hastalık üzerine araştırma yapmayı teşvik etmek IPS’nin önceliklerindendir. Konferansta, en son gelişmeler vurgulanmaktadır ve bu konuda daha fazla araştırma yapılması teşvik edilmektedir.

4. Eğitim Fırsatları: IPS, hem deneyimli cerrahlar hem de eğitim gören tıp doktorları için eğitim fırsatları sunmaktadır.

5. Bilgiyi Yaymak: Bu organizasyon, pilonidal hastalık hakkında kapsamlı bilgi sunmayı ve IPS’nin etkinlikleri hakkında tıp camiasını ve halkı bilgilendirmeyi amaçlamaktadır.

Uluslararası Pilonidal Hastalık Konferansı’na Türkiye’den Ankara Etlik Şehir Hastanesi’nde Genel Cerrahi ve Yoğun Bakım Uzmanı olarak çalışan Doç. Dr. Mehmet Eren Yüksel’in de konuşmacı olarak davet edildiği öğrenildi.

 

The International Pilonidal Disease Conference will be held in Copenhagen, Denmark, with significant interest from medical doctors, patients, and researchers. This conference, closely followed by the international medical community, will address the latest advancements in the treatment of pilonidal disease, also known as “pilonidal sinus.”

Dr. Peter Wysocki, an Australian physician, serves as the President of the International Pilonidal Society (IPS) and will lead this crucial conference alongside Dr. Susanne Haas from Denmark. The conference is scheduled for December 2, 2023.

Founded in 2013, the International Pilonidal Society (IPS) initiated this conference with the aim of providing information about pilonidal disease to patients and keeping surgeons informed about the latest developments in this field. IPS, a non-profit organization, has embraced the following significant objectives:

Promoting Communication Among Surgeons: The conference serves as a platform to encourage communication among surgeons treating pilonidal sinus patients, promote knowledge sharing, and discuss innovative treatments.

Organizing Scientific Meetings: IPS aims to organize scientific meetings related to pilonidal disease. This conference provides a global platform for experts from all over the world to share their perspectives and research.

Encouraging Research: Promoting research on pilonidal disease, including prevention and treatment, is a priority for IPS. The conference highlights the latest developments and encourages further research in this area.

Educational Opportunities: IPS offers educational opportunities for both experienced surgeons and medical doctors in training.

Disseminating Knowledge: This organization aims to provide comprehensive information about pilonidal disease and inform the medical community and the public about the activities of IPS.

It has been learned that Dr. Mehmet Eren Yüksel, who works as an Associate Professor in General Surgery and Intensive Care at Ankara Etlik City Hospital in Turkey, has also been invited as a speaker at the International Pilonidal Disease Conference.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.