Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 15°C
Az Bulutlu
Ankara
15°C
Az Bulutlu
Paz 17°C
Pts 20°C
Sal 22°C
Çar 22°C

Tunceli’de kapalı bulunan 86 köy yolunu ulaşıma açma çalışmaları sürüyor

TUNCELİ’DE KAR YAĞIŞI NEDENİYLE KAPALI BULUNAN 86 KÖY YOLUNU ULAŞIMA AÇMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR. ÖTE YANDAN KARAYOLLARI 86. ŞUBE ŞEFLİĞİ EKİPLERİ DE TUNCELİ-ERZİNCAN KARAYOLUNDA KAR KÜREME, YOL GENİŞLETME VE TUZLAMA ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR.

21/12/2021 10:30
A+
A-

Tunceli’de kar yağışı nedeniyle kapalı bulunan 86 köy yolunu ulaşıma açma çalışmaları sürüyor. Öte yandan Karayolları 86. Şube Şefliği ekipleri de Tunceli-Erzincan karayolunda kar küreme, yol genişletme ve tuzlama çalışmalarını sürdürüyor.

Tunceli’de etkili olan kar yağışı nedeniyle merkezde 11, Çemişgezek’te 2, Hozat’ta 15, Nazımiye’de 11, Ovacık’ta 18, Pertek’te 5 ve Pülümür’de de 24 olmak üzere toplam 86 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresine bağlı ekipler kapalı bulunan köy yollarını ulaşıma açma çalışmalarını sürdürüyor.

Öte yandan tipi ve görüş olmaması nedeniyle dün ara ara trafiğe kapatılan Tunceli-Erzincan karayolu da kontrollü şekilde yeniden ulaşıma açılırken, Karayolları 86. Şube Şefliği’ne bağlı ekipler, yolda kar küreme, yol genişletme ve tuzlama çalışmalarını sürdürüyor. Dünden bu yana kapalı bulunan Hozat-Karaoğlan-Ovacık karayolunun yeniden ulaşıma açılması için ise çalışma başlatıldı.

Yoğun kar yağışı nedeniyle Ovacık ilçesindeki ilk, orta ve lise düzeyindeki okullarda bugün eğitime ara verilirken, kamu kurum ve kuruluşlarında görevli engelli personel ile hamile personel de idari izinli sayıldı.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.