Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 19°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
19°C
Hafif Yağmurlu
Pts 23°C
Sal 20°C
Çar 19°C
Per 17°C

Su Kaynakları İçinde Suya Mahrum Köy!

Su Kaynakları İçinde Suya Mahrum Köy!
24/08/2023 16:29
A+
A-

Elazığ’da 24 Ocak 2020’de meydana gelen 6.8 şiddetindeki depremden sonra Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) işbirliğiyle Baskil Gemici köyünde yapımı tamamlanan konutlar, hak sahibi vatandaşlar tarafından teslim alınmıştır. Karakaya baraj gölü sahil kesiminde yer alan Gemici köyü TOKİ sakinleri yapımı tamamlandığı günden bu yana su sıkıntısı çekiyor. Yaşadıkları bu mağduriyetin bir an önce çözüme kavuşturulmasını istiyen vatandaşlar, yetkililere tepki gösterdi.

Karakaya baraj gölü kıyısında olmalarına rağmen şu sıkıntısı çektiklerini ifade eden vatandaşlar”Gemici köyündeki deprem evlerindeki su sorunu çözülmüyor her gün sular kesiliyor ve uzun süre gelmiyor. Yaşlımız var, tuvalettir, banyodur, bulaşıktır, içecek suyu bile kendimiz hazırlıyoruz kesilir diye ve buna çözüm bulunmuyor. Sulama yapılıyor o yüzden gidiyor diyorlar. 3 yıldır zorla bir ev yapıldı onunda bin tane derdi ile uğraşıyoruz. Lütfen şuna çözüm bulunsun. Yetkili kişiler bakmayacaksa ben mi bakacağım bu soruna? Herkes şikayetci bu durumdan, artık çözüm bulunsun”dedi.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.