Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 15°C
Az Bulutlu
Ankara
15°C
Az Bulutlu
Paz 17°C
Pts 18°C
Sal 22°C
Çar 22°C

Staj ve çıraklık mağdurlarının sorunları TBMM’de

Staj ve çıraklık mağdurlarının sorunları TBMM’de
13/10/2023 12:03
A+
A-

Staj ve çıraklık mağdurlarının sorunları TBMM’de

Staj ve çıraklık sigortası mağdurlarının sorunları TBMM’ye taşınmaya devam ediyor. İzmir Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Derneği Başkanı Semiha Özek, TBMM ziyaretleri hakkında yaptığı açıklamada, “Ziyaretlerimiz her hafta devam edecek. Bu sorun artık toplumun ortak bir sorunu haline geldi. Cumhurbaşkanımızın bu mağduriyeti gidereceğine inanıyoruz. Sorunun çözülmesi ara eleman sıkıntısına da çözüm getirecektir.” dedi.

Staj ve çıraklık sigortası mağdurlarının yaşadığı zorluklara dikkat çeken Özek, “Çırak bulunamadığı için birçok meslek, bakırcılık, el dokuma sanatları, hattatlık, ebru sanatı gibi değerli meslekler tarih oluyor. Bu soruna acil bir çözüm getirilmesi gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Staj ve çıraklık sigortası mağdurları, TBMM’de gerçekleşen ziyaretler sırasında, komisyon başkanlarına da konularını ileterek, sorunlarına çözüm arayışlarını dile getirdi. Toplantılarda, mesleklerin devamını sağlamak ve gelecek nesilleri korumak adına çözüm önerileri üzerinde görüş alışverişi yapıldı.

Semiha Özek ve Ender Keskin, staj ve çıraklık sigortası mağdurlarının haklarının korunması ve mesleklerin sürdürülebilirliği için mücadelelerine devam edeceklerini belirterek, TBMM ziyaretlerinin önemini bir kez daha vurguladı.

İzmir Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Derneği Başkanı Semiha Özek ve Genel Sekreter Ender Keskin, TBMM’de, Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) Genel Başkanı Emrah Karayel,  TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Cüneyt Yüksel, Anayasa Komisyon Üyesi Rabiha İlhan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Komisyon Üyesi Erol Keleş ve Zeki Korkuta ile TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Resul Kurt’la görüştü.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.