Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 15°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
15°C
Hafif Yağmurlu
Paz 17°C
Pts 20°C
Sal 22°C
Çar 23°C

Son 20 yılda ihracatımız 7 kat arttı

Son 20 yılda ihracatımız 7 kat arttı
24/10/2023 14:46
A+
A-

Bakan Bolat: Son 20 yılda ihracatımız 7 kat arttı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Yerleşkesi’nde düzenlenen Akademik Yıl Açılış Töreni’nde, Gazze’de yaşanan çatışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu. Gazze’de sivil yerleşimlerin ve insanların hedef alındığını vurgulayarak, cami, okul, hastane ve kiliselerin dahi zarar gördüğünü ifade etti. Ayrıca, dünya liderlerinin çifte standart politikalarını eleştirdi.

Bolat, “Cami, okul, hastane, hatta kilise bile ayırt etmeden yapılan bir mezalim. Maalesef dünyaya hükmetmeye çalışan egemen güçlerin seyirci kaldıklarını, bunu haklı gördüklerini ve böylece ikiyüzlü bir politika izlediklerini bir kez daha görmüş olduk. Maskeler düştü. Bu konuya nasıl çifte standartla yaklaştıklarını görmüş olduk. İslam dünyası ve Türkiye olarak bütün gücümüzle Gazze’nin yanında yer almak için başta Cumhurbaşkanı’mız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Dışişleri Bakanı’mız, Sağlık Bakanı’mız ve hepimiz gayret gösteriyoruz. Gazze’nin ve Gazzelilerin yanındayız ve yanında olmaya inşallah devam edeceğiz. Önce ateşkes, sonra kalıcı barış ve inşallah iki devletli bölgede bir düzenin kurulmasıyla ancak bu kanın durdurulması mümkün olacak.” dedi.

Bakan Bolat, Türkiye’nin dünya çapında saygın ve etkili bir ülke olduğuna dikkat çekti. Dünya Ticaret Örgütü Başkanı tarafından övgüyle bahsedilen Türkiye’nin artık oyun kurucu bir ülke konumunda olduğunu söyledi. Bolat, ülkenin gücünün, birlik, disiplin, yeniliklere açıklık, özgüven ve ekip çalışmasıyla daha da artırılabileceğini ifade etti.

Son 20 yılda ihracat 7 kat arttı

Ayrıca, Türkiye’nin son 20 yılda ihracatının 7 kat arttığını ve bu ihracatın %45’inin gelişmiş ve zengin ülkelere yapıldığını belirtti. Amerika, Kanada ve İngiltere gibi ülkelerle birlikte ihracatın %60’ından fazlasının bu ülkelere yönlendiğine dikkat çekti. Bolat, Türkiye’nin kaliteli ve rekabetçi fiyatlarla ürünler sunarak uluslararası pazarda başarılı olduğunu vurguladı. Gençlerin, Türkiye’nin başarılarına katkıda bulunmaları gerektiğini sözlerine ekledi.

Bakan Bolat, “Eskiden bize, ‘Siz onu yapamazsınız, bunu yapamazsınız. Biz size satalım.’ derlerdi ama hamdolsun prangaları kırdık, öz güvenimiz tam, her şeyi yapabiliyoruz. İş dünyasında 41 yıl çalışmış biri olarak iftiharla söylüyorum; 200’ün üzerinde ülkeye 11 bin 500 kalem ürün satıyoruz. İhracatımız da son 20 yılda 7 kat arttı. Bu anlamda ihracatımızın yüzde 45’ini de gelişmiş, zengin ülkelere yapıyoruz. Amerika, Kanada, İngiltere’yi kattığımızda ihracatımızın yüzde 60’ından fazlasını bu ülkelere yapıyoruz. Demek ki kaliteli ve rekabetçi fiyatlarda yapıp satabiliyoruz ki adamlar alıyor. Benden almaya mecbur değil. Gider başka ülkeden de alabilir. O anlamda başarılarımızla da iftihar edelim ama yetinmeyelim daha iyisini yapmaya çalışalım inşallah.” diye konuştu.

Son olarak, Bakan Bolat, Necmettin Erbakan Üniversitesi’nin başarılarını takip ettiğini ve öğrencilere “Gençler için Meslek Sırları ve Kariyer Yönetimi” başlığı altında akademik yıl açılış dersi verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.